Windows düşüyor, Mac OS ona gülüyor...

CHIP Online
04-01-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Aralık işletim sistemi kullanım oranları da geldi, eksik tamamlandı. İşte Windows'un 2008 karnesi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... -guluyor_10303.html

Resimlerle: Aero Duvarkağıtları

İşletim sistemi pazarının en büyük oyuncusu olan Microsoft, yapılan ölçümlere göre Kasım ayında gözle görülür bir düşüş yaşadı ve çok uzun yıllardır ilk kez pazar payı %90'ının altına düştü. Araştırmalar düşüşün devam ettiğini ve Microsoft'un yılı da düşüşle kapadığını ortaya koyuyor. Kasım ayında %0,84'lük düşüş yaşayan Windows işletim sisteminin pazar payı, Aralık ayında %0,94 daha düştü ve son iki ay toplam %1,8 düşüşe ulaştı. 2008 içerisinde toplam pazar kaybı %3,1 oldu ve böylece Microsoft 2009'a %88,7'lik bir payla girdi.

İnternet sitelerini ziyaret eden bilgisayarların kullandıkları işletim sistemlerinin analizini yapan Net Applications Inc. tarafından tespit edilen bu oranlar tabi ki en çok Apple'ın işine yarıyor. Çünkü Windows'un kaybı, Mac OS X'in kazancı anlamına geliyor.  Rakamlar da bunu doğruluyor. Aralık ayında %0,76 artış gösteren Mac kullanıcıları, toplamda %9,6'a ulaştı. Böylece Apple için çok önemli olan %9 barajı ilk kez aşılmış oldu. Aynı zamanda Apple %10 pazar payına ulaşmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı.

Uzmanlar bu değişimlerde Vista'nın beğenilmemesinin payının yüksek olduğunu söylüyor. Bakalım Windows 7 bu gidişe dur diyebilecek mi?

Tüm konu: Windows düşüyor, Mac OS ona gülüyor...

İzleyin: Windows'un tarihçesi

Resimlerle: Aero Duvarkağıtları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Windows 7, Microsoft'un derdine çare olabilecek mi?

Fattur
04-01-2009, 13:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Çare olmasına olurda

İnternet sitelerini ziyaret eden bilgisayarların kullandıkları işletim sistemlerinin analizini yapan Net Applications Inc. tarafından tespit edilen bu oranlar tabi ki en çok Apple'ın işine yarıyor.


bunların sitesi ne ya?

Hiper£l£v£nKids
04-01-2009, 15:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
Fattur
Çare olmasına olurda

İnternet sitelerini ziyaret eden bilgisayarların kullandıkları işletim sistemlerinin analizini yapan Net Applications Inc. tarafından tespit edilen bu oranlar tabi ki en çok Apple'ın işine yarıyor.


bunların sitesi ne ya?

Tahminimce Google,Yahoo! filandır

frozen
04-01-2009, 15:44   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

"Windows düşüyor, Mac OS ona gülüyor..."

Chip çok taraflı bir tutum içinde apple ve ürünlerine karşı. Ayıp. Eğri oturun doğru konuşun bu düşüş en çok linux a yansır. Apple a değil. Microsoft a rakip olan firma apple değildir! Linux vakfıdır.

Servis paketi gibi bir işletim sistemi çıkartan firma apple dır.(Ör: Son işletim sistemleri Mac os X in yamalı versiyonudur.) Onlar açsın bi taraflarına gülsün. %9 pazar payı ile %88 pazar payına sahip bir firmaya gülmek saçmalıktır. Utanılması gereken bir portre iken gülünç durumda gibi gösteren chip i de kınıyorum.

Fattur
04-01-2009, 22:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

frozen.şu anda ms ile en çok kapışan firma apple dır.Bunu belirtmek isterim...

Boracalin
10-01-2009, 22:39   |  #6  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Yav arkadaşlar win 3.1 win 95 win 98 win xp ve vista kullandım bunların içinde en iyileri win 98 ve xp idi. hatta 1,5 sene öncesine kadar win 98 kullanıyordum. ve xp'ye acaip karşıydım... :) sonra bigün işyerinde ki bilgi işlemci arkadaş geldi baktım kasayı götürüyor noluyor dedim xp kuracaz bi seninki kaldı bide kullanılmayan pclerde 98 var dedi... yav istemem ben xp falan 98'imle mutlu memnun çalışıyom desemde dinletemedim... neyse xpye böyle geçtim ben... şimdi xp sp3 kullanıyorum... memnunmuyum belli değil memnun olsam alternatif aramam... pardus-ubuntu denedim pek alışamadım(klasik windows sendromu şimdi gos3 os indiriyom bakalım) neyse konu dağıldı... Şunu demeliyim ms gerçekten dağıttı son dönemde... Nedense yeni bir işl. sistemi üretme derdinde... vista da çuvalladı... win7 hala tartışmalı... xp kale gibi yerinde dururken ısrarla efsane olmuş işl.sistemini piyasadan silmeye çalışıyor acayip mantıksız geliyor... Bence yeni bir işlt. sistemi ancak eskisi artık istenilmesse piyasaya sürülmeli... E bakıyorsun Xp hala daha favori... Xp çöker de mavi ekranda verir zırt olur pırt olur ama çoğu kişide alıştığı için durumu kurtarmayı bilir... bu nedenle efsaneleşti bence xp... Ve açıkcası xp'den sonra o gördüğüm saçmasalak vista ve türevi bi işletim sistemi kurmak istemiyorum pc'me... bu nedenle bana uygun bir linux dağıtımı aramaktayım... Biraz önce de belirttim gos3 os indiriyorum bakalım... Tam benim kullanıcı profilime göre... Nete giren surf yapan mp3 ve film izleyen ayrıca temel office uygulamaları kullanan e-posta okuyan bir profilim var... Oyun bile 40 yılda bir ilgimi çeken birşey olursa oynarım... ne yapayım vistayı win7'yi xp'yi... gibi bir durum sözkonusu.... Son söz olarak apple'ın macosx'mi ne leopard mı ne zıkkımsa artık bunlar anca normal pc'ler içinde piyasada olursa yaygınlaşıp piyasada ms'e kafa tutabilir... Yoksa bana 3-4 bin tl ye sattığı sistemle değil.... Bu nedenle ms için tek ve gerçek rakip linux dağıtımlarıdır... Forza Linux....