Windows kilitlenmelerinin 10 nedeni

CHIP Online
21-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'unuzun çok mu sık çöküyor? İşte buna neden olabilecek 10 şey!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... 0-nedeni_38200.html

Resimlerle: Can sıkan Windows sorunlarına çözümler

Windows'unuz sıkça kilitleniyor, mavi ekran hataları veriyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.


Takılmalar, kilitlenmeler, aşırı derecede yavaşlamalar, Windows'un bir parçası olmak zorunda değil. Eğer bu tür sorunlarla düzenli olarak karşılaşıyorsanız, aşağıdaki 10 maddeyi gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.


Bozuk bellek ve anakart: Mavi ekran sorunlarının çoğu, hatalı bellek veya anakart sorunları nedeniyle meydana gelmektedir. Bu tür sorunlarda gereken veri bellekten okunamaz ve Windows'un sistemi geri döndüremediği "Ölümcül Hata" oluşur.


Belleğinizin sağlam olup olmadığını Memtest86 gibi bir araçla test edebilir veya varsa anakartınızla gelen test aracını kullanabilirsiniz. Elinizde fazladan bellek varsa, belleklerinizi değiştirip sorunun tekrar oluşup oluşmadığını kontrol edebilirsiniz.


BIOS ayarları: Anakartların çoğu, uyumluluğa yönelik varsayılan ayarlarla gelirler. Bu ayarlar PC üreticiniz tarafından değiştirilmiş olabilir, ancak CMOS piliniz biterse varsayılana dönebilir. Böyle bir durumda bazı sıkıntılarla karşılaşmanız mümkündür.


Bir başka sorun ise USB ve CD sürücülerinin önyükleme sırasında en üstlerde yer alacak şekilde ayarlanmasıdır. Bu durumda örneğin PC'nizde bir USB sürücüyü takılı bıraktığınızda, sisteminiz önyükleme yapmayabilir.


Tüm Konu: Windows kilitlenmelerinin 10 nedeni

Resimlerle: Can sıkan Windows sorunlarına çözümler

Kaynak: www.chip.com.tr