Windows Kitleniyor ama Safe Mode'da Problem Yok

Mithrasth
03-08-2021, 13:52   |  #1  
Mithrasth avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2021

Merhaba dostlarım problemim şu; bilgisayarımı açıp windowsa giriş yaptıktan yaklaşık iki dakika sonra bilgisayar kitleniyor arkada bir ses varsa o da kitleniyor ve tek çözüm bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak oluyor. Fakat Safe Mode with Network'de hiç bir sıkıntı, problem olmuyor. Şu ana kadar şunları denedim:


1) Temiz orijinal Windows formatı attım USB ile.

2) SSD mi söküp HDD'ye format attım ve tam tersini de denedim HDD'yi söküp SSD'ye format attım.

3) memtest86 ile 2 saatlik bir tarama yaptım RAM im temiz görünüyor.

4) Kablosuz ağ kartımı söktüm yine çözüm olmadı.

5) Laptobu açıp içindeki tüm kabloları kontrol ettim, fanları temizledim ve termal macunu yeniledim.

6) Monster bilgisayar ile iletişime geçtim BIOSumun güncel olduğunu söylediler ayrıca batarya testi yaptım batarya sağlığım yüzde 82.

7) Safe modda SFC: scan vs gibi cmd fixleri denedim ayrıca virüs taraması da yaptım, sonuç yok.

8) En son pes ettim 4 5 gün bilgisayarı ellemedim sonra format attım açtım ve driverları yükledim pc 30 dk sorunsuz çalıştı tam Windows Update ile güncelleştirmeleri yükleyip bilgisayarı yeniden başlattım yine dondu.


İşin ilginç yanı en az 4 5 kere usb ile format atarken de takıldı bilgisayar.


Ayrıca size sorunun son bir haftasını anlatayım. Tam bir hafta önce pcyi söktüm fanları temizledim ve termal macunu yeniledim çünkü 4 senedir yapmamıştım ve oyunlar sıcaklıktan dolayı kasmaya başlamıştı. Bu işlemden sonra 1 hafta mis gibi kullandım bilgisayarı 0 problem ile. Bu bir haftanın sonunda aşağıdaki paragrafta anlattığım problemi çözeyim dedim. Gittim bir sürü forumda dolaştım ve bir sürü ayar denedim fakat hiç biri işe yaramadı ve her işe yaramadığında doğal olarak güç tuşuyla bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. 2 günde en az 15 kere böyle kapatmak zorunda kaldım bu 2 günün sonunda artık pes ettim ve bilgisayardaki bir sürü ayarı değiştirdiğim için bilgisayara format attım ne olduysa bu format sonrasında oldu.


Son olarak bu problem zaten 2 aydır başımı ağrıtıyordu fakat sadece bilgisayarı batarya ile kullanmaya çalıştığımda oluşuyordu. Laptobun güç kablosunu çıkardıktan 2 dk sonra bilgisayar kitleniyordu. Şimdi kablo takılıyken de oluyor ayrıca sorun bir günde bu hale geldi en başta 30 40 dk sonra kitlenirken kitlenme frekansı bir günde gittikçe arttı ve 2 dk ya kadar düştü. Yardımlarınızı bekliyorum kusura bakmayın biraz uzun oldu.


Bilgisayar Özelliklerim:

Monster Abra A5 V8.1

Intel i7 6700hq

8 GB DDR4 RAM

Nvidia GTX 965M 4 GB

240 GB SSD ve 750 GB HDD

zombi
04-08-2021, 12:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

pc yi temiz formatladıktan sonra aygıt yöneticisinde ekran kartı için kod43 veriyorsa ekran kartı soğuk lehime düşmüştür. 
reballing iğstiyortdur makine.

james12345
06-11-2021, 22:48   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2021

Windows aramasını ve Superfetch i devre dışı bırakacakmışsın galiba.Windows 10 ‘Disk Kullanımı %100’ Sorunu diye bir şey varmış