Windows Live Essentials ve Windows 8

CHIP Online
07-02-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Messenger ve Windows Live Essentials ölmek üzere... Peki Windows 8'de onların yerinde neler var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... indows-8_38526.html

Resimlerle: Windows 8 onlarla gelecek!

Windows Live Essentials, Türkçesiyle "Windows Temel Parçalar" artık eskisi kadar temel sayılmıyor olacak ki Microsoft tarafından terk ediliyor. Microsoft, e-posta, kişi yönetimi, mesajlaşma, fotoğraf yönetimi gibi işlevleri Windows 8'in Metro arayüzüne uyarlarken Windows Live Essentials'ın bazı parçalarını dışarıda bırakmıştı.


Microsoft, Windows 8'de yüklü olarak sunduğu uygulamaların Windows Live uygulamalarının yerini almasını istiyor. Peki, Windows 8'de Windows Live'ın yerini dolduracak hangi uygulamalar var?


Posta: Microsoft'un Mail uygulaması Outlook.com, Hotmail, Gmail, Exchange ve IMAP hesaplarını destekliyor ve Windows Live Mail'in yerini alıyor.


Takvim: Her ne kadar Windows Live Mail içerisinde bir takvim işlevi bulunsa da, artık takvime ayrı bir uygulamadan erişmeniz mümkün. Yeni takvim, Microsoft hesabınızla, Google Calendar ve diğer takvim hizmetleriyle eşitlenebiliyor.


Mesajlaşma: Microsoft'un Messenger protokolünü destekleyen mesajlaşma uygulaması, Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmenize de izin veriyor.


Tüm Konu: Windows Live Essentials ve Windows 8

Resimlerle: Windows 8 onlarla gelecek!

Kaynak: www.chip.com.tr