Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

CHIP Online
22-10-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'li dokunmatik bir cihaza sahipseniz, bu dokunmatik özellikleri mutlaka bilmelisiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wi ... ipuclari_43088.html

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Windows 8 ve Windows RT'li tabletler, parmakla kullanıma yönelik birçok hareketli denetim sunuyorlar. Bu hareketler, iOS'takinden veya Android'dekilerden tamamen farklı. Bu yazımızda Windows'lu tabletinizi kullanırken çok işinize yarayacak dokunmatik ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.


iPhone ve iPad kullanıcıları, senelerdir cihazlarının dokunmatik işlevlerini neredeyse gözleri kapalı kullanıyorlar. Windows 8 ve Windows RT'de ise dokunmatik alanında önemli değişiklikler var. İşletim sisteminde kutucuklar ve menü çubukları, dokunmatik için tasarlanmış ve bir takım parmak hareketleriyle farklı işlevleri çağırmanız da mümkün. Ancak öncelikle bu hareketleri bilmeniz gerekiyor.


Windows'lu cihazınızın desteklediği parmak hareketlerini öğrendiğinizde onu kullanmanız çok daha eğlenceli bir hal alacak. Örneğin arama işlevini bir hareketle açıp kişilerinizi arayabilecek, sadece birkaç hareketle yakaladığınız müthiş kareyi e-postayla arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz. Windows'lu tabletinizde Internet Explorer ile gezinmek de hiç olmadığı kadar keyifli.


Windows 8 ve RT'deki en temel 10 hareketi galerimizde sizlerle paylaşıyoruz. Başlamak için buraya tıklamanız yeterli. Ya da, yukarıdaki videoyu izleyerek de, makalemizdeki her şeyi, uygulamalı olarak görme şansına sahipsiniz...

Tüm Konu: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Kaynak: www.chip.com.tr