Windows Phone 8.1'de neler yeni?

CHIP Online
05-04-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Phone 8.1'de, bize hangi yenilikleri sunuyor?Windows Phone 8'de olmayan neler var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ler-yeni_46368.html

Resimlerle: 4.7 inç'lik Lumia 625'i yakından görün!

Uzun süredir beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesi, San Francisco'daki Moscone Center'da düzenlenen Build 2014 konferansında sonunda ortaya çıktı. Güncelleme birçok önemli yenilik getirdiğinden bizce ona "Windows Phone 9" bile denebilirdi.


Cortana'nın ortaya çıkışı


Windows Phone 8.1 güncellemesiyle beraber gücünü Bing'den alan mobil kişisel yardımcı Cortana da ortaya çıktı. İsmini Halo'daki yapay zeka karakterinden alan dijital yardımcı, Microsoft'un Android'deki Google Now'una ve iOS 7'deki Siri'ye cevabı.


Microsoft'tan Joe Belfiore'a göre Cortana, Windows Phone'daki en önemli değişiklik olmakla yetinmiyor. Belfiore'a göre Cortana aynı zamanda "dünyanın ilk gerçek kişisel asistanı". Hem Bing'i, hem de telefonunuzdaki dahili verileri kullanan Cortana, telefonun sahibini yakından tanıyabiliyor.


Cortana, alarmları ayarlamak, sesi metne dönüştürmek, hatırlatma yapmak gibi sesli bir yardımcıdan bekleyebileceğiniz her şeyi yapıyor. Microsoft, Facebook, Skype ve Hulu gibi üçüncü parti uygulamalar için de desteği işletim sistemine entegre etmiş. Bu sayede Facebook arkadaşlarınızı kontrol edebiliyor, sesinizle aramalar yapabiliyorsunuz.


Tüm Konu: Windows Phone 8.1'de neler yeni?

Resimlerle: 4.7 inç'lik Lumia 625'i yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr