Windows Phone 8.1'e güncelleme nasıl yapılır?

CHIP Online
16-04-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Phone 8.1 için artık beklemek istemeyenler, ceplerini hemen yükseltmek için ne yapmalı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -yapilir_46603.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

İki gün önce geliştiricilere sunulan Windows Phone 8.1'in ceplere resmi olarak gelmesi, birkaç ay sürecek. Ancak bazı dezavantajları göze alacak olanlar için geliştiricilere özel güncellemeyi şimdiden yüklemenin bir yolu var.


Windows Phone 8'li telefonunuza 8.1 güncellemesini hemen yüklemek istiyorsanız, geliştirici durumunda olmanız gerekiyor. Merak etmeyin, bunun için yapmanız gereken oldukça kolay. Önce Windows Phone App Studio'yu kullanarak yeni bir proje oluşturun. Uygulamayı tamamlamanıza veya yayınlamanıza gerek yok, sadece yeni bir proje başlatmanız yeterli. Güncelleme için telefonunuzda Windows Phone 8 Update 2'nin de yüklü olması gerekli.


Bu adımın ardından ücretsiz bir uygulama olan Preview for Developers'ı telefonunuza indirin ve güncellemeleri almayı seçin. Ön-yayın (pre-release) sürümlerini almamayı tercih etmeniz daha doğru olabilir, çünkü bu yapılar çok stabil olmayabilir. Son olarak Ayarlar > Telefon güncelleme > Güncelleştirmeleri denetle yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol etmeniz, ardından ekranda gösterilen güncellemeyi indirmeniz gerekiyor.


Bu yolla güncelleştirirseniz ne olur?


Windows Phone 8.1'i bu yöntemle güncellediğinizde eski sürüme geri dönüşünüz mümkün olmayacak. Bunun yanında cihazınız, resmi güncelleme gelene kadar garanti kapsamı dışında kalabilir. Nokia gibi üreticilerin güncellemelerine ekleyeceği özellikler, bu yolla indireceğiniz güncellemede yer almayacak. Bu arada Cortana'yı kullanabilmek için bölge ayarlarını ABD olarak ayarlamanız gerektiğini söyleyelim.

Tüm Konu: Windows Phone 8.1'e güncelleme nasıl yapılır?

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr