Windows Phone 8.1'in Siri'si o olacak!

CHIP Online
14-09-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Windows Phone 8.1 için sır gibi gizlediği seksi "sanal dijital asistanı" ortaya çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... o-olacak_42621.html

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

İddialara göre Microsoft, Windows Phone 8.1 güncellemesiyle Apple'daki Siri'ye benzer bir kişisel asistan işlevi sunmaya hazırlanıyor. Raporlar, sanal asistanın Halo oyuncularına tanıdık geleceğini söylüyor.


Rapora göre Microsoft'un sanal asistanı "Cortana" kod adıyla anılıyor. Yapay zeka karakteri, popüler Halo oyun serisinden tanınıyor. Cortana'nın Windows Phone yapılarından bir tanesinde "zCortana" adıyla ortaya çıkması ve son olarak bu hafta bu durumun tekrar onaylanması, Microsoft'un Siri'ye ve Google Now'a rakip olmaya hazırlandığının bir göstergesi olsa gerek.


Kaynaklara göre Cortana, Windows Phone için bir sesli komut algılama işlevinden ötesini sunacak ve öğrenme, adapte olma gibi yeteneklere sahip olacak. Cortana'nın gücünü Bing'in de faydalandığı bilgi bankası "Safori"den alacağı söyleniyor.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013091314065145072.jpg" alt="" width="580" height="326" />


Yukarıda ise The Verge'ün Cortana'dan ortaya çıkardığı ekran görüntüsünü görebilirsiniz. Resimden Cortana'nın hava durumu, takvim olayları, uyarılar, konum bilgisi, denetimler, Bluetooth cihazları ve fazlasından bilgi sağlayabildiğini anlayabiliyoruz.

Tüm Konu: Windows Phone 8.1'in Siri'si o olacak!

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr