Windows Phone 8 için son bir güncelleme

CHIP Online
19-10-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

8.1 yükseltmesinden önce Windows Phone 8 için son bir güncelleme daha geliyor! Detaylar haberimizde.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ncelleme_43225.html

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Windows Phone 8 işletim sistemine önümüzdeki haftalarca üçüncü güncelleme GDR3 geliyor. Yeni güncelleme, daha geniş ekranlı telefonları ve 1080p ekran çözünürlüğünü de destekleyecek. Microsoft ayrıca bu duyurunun yanında, Windows Phone Preview Programını da duyurdu. Bu program sayesinde Windows uygulama geliştiricileri, GDR3'ü erkenden kurup inceleyebilecek ve üzerinde çalışma yapabilecekler. Böylece güncellemeler piyasaya çıktığında, mevcut uygulamaların da gerekli yeni sürümlerini yayınlamak mümkün olacak.


Microsoft ayrıca, yeni güncelleme sayesinde Qualcomm Snapdragon MSM8974 quad-core işlemcisinin de desteklenen işlemciler arasına girdiğini haber verdi. Böylece üreticiler için daha fazla üretim opsiyonu oluşacak. Elbette geniş ekran desteği sayesinde de 6 inç ekranlı telefonlarda artık ekranda yan yana 6 küçük logoyu dizmek mümkün olacak. Windows Phone'da geniş ekran desteği olmadığı için büyük ekranlı phablet'ler sanki küçük ekranlıymış gibi, sadece dört uygulama logosunun yan yana gelmesine izin verebiliyordu.


Ayrıca yeni uygulama sayesinde artık SMS'lere, uyarılara veya farklı bildirimlere kullanıcının seçtiği özel uyarı sesler atanabilecek. Ekran çevrilse bile dönmesini engelleyecek bir ekran dönme kilidi de yenlikler arasında.Görme engelliler için metinlerin okunmasını sağlayan bir ekran okuyucusu da artık işletim sisteminin bir parçası.


Microsoft, önümüzdeki yılın erken döneminde yayınlayacağı Windows 8.1'den önceki bu güncelleme/yama sayesinde Windows Phone 8 sahiplerinin şikayet ettiği pek çok soruna bir çözüm getirmiş olacak. Ancak 8.1 ile işletim sisteminin yepyeni bir görünüm kazanması bekleniyor.

Tüm Konu: Windows Phone 8 için son bir güncelleme

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: www.chip.com.tr