Windows Phone'un lideri yine Nokia

CHIP Online
10-03-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia ve HTC arasında yaşanan büyük savaşta son durum: Nokia, rakibini ezmeye devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ne-nokia_39037.html

Resimlerle: Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820

Windows 8 ve Windows Phone istatistiklerinden sorumlu Adduplex, Windows Phone'un marka, üretici ve ülkelere göre dağılımını içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre Nokia Lumia, WP ekosisteminde liderliğini bir kez daha ilan etmiş durumda.


Markalara göre dağılım istatistiklerinde, yüzde 17'lik oranıyla Lumia 800 lider konumda. Nokia'nın düşük fiyatlı Lumia 620 cebi ise ilk kez "diğer" kategorisinden sıyrılarak adını gün yüzüne çıkarmış görünüyor. HTC Radar ve Samsung Focus gibi diğer Windows Phone 7 cihazlar, Mart ayı itibarıyla "diğer" kategorisinde yer alıyor. Öte yandan Windows Phone 8'in kendisi de Windows Phone 7 karşısında pazar payını yüzde 31'e çıkarmış durumda.


Üretici firmalara gelecek olursak, Nokia burada da aslan payını almış görünüyor. Finlandiyalı dev, aldığı yüzde 78'lik oranla, adeta Windows Phone'un tek söz sahibi konumunda. HTC ise yüzde 14.6'yla Nokia'nın ardından ikinci pozisyonda yer alıyor.


Amerika'daki Windows Phone dağılımda da Nokia liderliği kimselere kaptırmamış durumda. Şirketin ülkedeki lideri ise Lumia 820. Diğer yandan HTC de Amerika'da kötü iş çıkarmayanlardan. HTC 8X önderliğinde şirket yüzde 26'lık bir orana sahip.

Tüm Konu: Windows Phone'un lideri yine Nokia

Resimlerle: Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820

Kaynak: www.chip.com.tr