Windows RT kullanan tabletlerde akşam pazarı!

CHIP Online
22-08-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'li tabletlerin fiyatları size yüksek gelirse üzülmeyin, bir alternatifiniz daha var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... m-pazari_35436.html

Resimlerle: TOP 10: En iyi tabletler

Microsoft'un Windows işletim sistemini tabletlerde de görmek istemesi ile ortaya çıkan Windows RT işletim sistemi, tabletlerde ucuzlama döneminin başlamasına neden olabilir. Dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi Lenovo yetkililerinden birinin yaptığı açıklamaya göre Microsoft'un Windows RT işletim sistemini kullanan tabletler Windows 8 kullanan tabletlere göre 200 ile 300 dolar arasında bir farkla daha ucuza satılacaklar.


RT kullanan ARM işlemcili cihazların en büyük hedefi kullanıcıları kendilerine fiyatları ve Windows kullanmaları ile çekmek. Intel ve AMD kullanan cihazların 600-700 dolar bandı arasında satılacağı varsayılırsa, 200-300 dolarlık bir fiyat farkı gerçekten etkileyici olarak değerlendirilebilir. Bu bantta 16 GB Wi-Fi'li iPad 2'ye ciddi bir rakip olacaklar.


Windows RT kullanan tabletler Windows 8 için yazılmış olan programları çalıştıramıyorlar ve beraberlerinde Microsoft'un Office setinin özelleştirilmiş bir sürümü ile geliyor. Geçtiğimiz hafta Microsoft Lenovo, Samsung, Dell ve Asus'un Windows RT'li tabletlerini 2013'ün ilk çeyreğinde piyasaya süreceklerini açıklamıştı.


Bu listede Toshiba ve Acer'ın bulunmaması hemen ilgi çekmişti elbette. Toshiba RT için yongalarını henüz yetiştiremeyeceğini açıklamıştı. Acer ise Microsoft'un kendi donanımını üretiyor olmasına karşı çıkmış ve Microsoft'u Surface cephesinden eleştirmişti.

Tüm Konu: Windows RT kullanan tabletlerde akşam pazarı!

Resimlerle: TOP 10: En iyi tabletler

Kaynak: www.chip.com.tr