Windows'ta sıkça yaşanan 7 sorun ve çözümü!

CHIP Online
10-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de çok sık başımıza gelen 7 sorunu ve basit çözümlerini açıklıyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... e-cozumu_42546.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Windows 8 her ne kadar tabletler ve diğer tüketim cihazları için basitleştirilmiş olsa da, içerisinde hala bir Windows var. Windows 8'in masaüstünü kullanıyorsanız, önceki Windows'larda yaşadığınız sorunları Windows 8'de yaşamanız mümkün. Dosyaları yanlışlıkla silebilir, başlangıcınızı programlarla doldurarak bilgisayarınızı yavaşlatabilir, sistem dosyalarınızı yanlışlıkla silerek sorunlara yola açabilirsiniz.


Bu yazımızda sıkça rastlanan birkaç Windows sorununa ve bu sorunları Windows 8'de nasıl kolayca onarabileceğinize değineceğiz.


Dosyalarınızı mı kaybettiniz?


Windows 8'in Dosya Geçmişi işlevi, onu etkinleştirdikten sonra dosyalarınızın kopyalarını kaydedebiliyor. Dosyalarınızı arka planda yakından takip eden Dosya Geçmişi, her saat onların bir yedeğini alıyor.


Dosya Geçmişi'ni etkinleştirdikten sonra herhangi bir dosyayı geri yüklemek için, Dosya Gezgini'nde ilgili klasöre gidin ve Ribbon üzerindeki Geçmiş düğmesine basın.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013090916113412272.jpg" alt="" width="620" height="406" />


Dosya Geçmişi'ni açmayı unuttuysanız


Recuva gibi ücretsiz bir kurtarma programını kullanarak silinen verilerinizi kurtarmanız mümkün olabilir. Bu tür programlar sabit diskinizi tarayarak silinen dosyaların parçalarını bulmaya çalışırlar.


TRIM işlevini devre dışı bırakmadıysanız bu çözüm SSD disklerde çalışmayacaktır. Dolayısıyla yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarabilmek için Dosya Geçmişi'ni etkinleştirmeniz gerekiyor.


Tüm Konu: Windows'ta sıkça yaşanan 7 sorun ve çözümü!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr