windows tablet kullandım işte sonuç

theironman
25-12-2015, 14:27   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

http://kawai.com.tr/tablet-pc?product_id=338 ürününü geçtiğimiz hafta kipadan 199 tl ye aldım . kısa bir ilk izlenim turunun ardından yorumlarımı sıralayabilirim.

evde bir adet ipad 4 , ikisi bende biri eşimde olmak üzere üç android telefon var. ipad kızımın oyunları ve videolarıyla dolu olduğu için genellikle gündelik kurcalıyoruz . telefonlar malum.

aslında kitap okuma ile başlayan bir araştırmanın sonunda varılan nokta olmuştur bu cihaz. e book reader olarak başladığım araştırmamda muhtelif marka ve modeller incelenmiş , 250 ile 450 tl cşvarında modellere karar kılınmıştır. son araştırma noktasında yahu iyi güzel de tablet alsana kardeşim hemi onu yaparsin hemiuygulama kullanirsin yorumları baskın geldi. geçen pazar kipada 459 tl den 199 tl ye düştüğünü gördüm , birkaç siteye baktım hakkat doğruydu n11 , muhtelif .
velhasıl bu cihazı aldık. eve gelince açtım , kurcaladim , marketine girip e kitap uygulamasi indirmeye çalıştım, inmedi , hay kafamı dedim.
dedim ama sonra baktım ki olay öyle değilmiş , bu bir windows idi. e öyle olunca ne oldu , ne olacak gezginler.net ten indirdim programları ,cıyır cıyır çalıştı. ekşinin e kitap şeysi zaten arşivdeydi , onu da sd karta attim ,üstüne birde çizgi roman ve eski mizah dergisi arşivimi yapıştırdım mı sana .

ertesi gün akşam bilgisayarımın paylaşım klasörü üzerinden dosya transferi işini de hallettik .

walla ne desem bilemedim, 200 liraya bu kabiliyette bir cihaz almak acayip keyifli bir işmiş . cihazla yapabildiklerimi anlatip bu sakil yoruma yavaş yavaş son vereceğim.

1. e kitap olayı . kullanılan program : calibre (tablet ile müthiş uyumlu , sayfa rengi , font büyüklüğü ,sayfa çevirme , kaldığın yeri hatırlama vs vs. )
2. e dergi olayı . kullanılan program : cdisplay (yatay okumak daha mantıklı , sayfa çevir ,oku , büyüt , kenara çek vs vs. )
3. media player . kulanılan program : media player home classic ( bilgisayarda da gom playerin alternatifi idi , altyazı var mı var , sistemi zorluyor mu hayır . yetti mi yetti)
4. internet tarayıcı . explorer yüklü , ana sayfayı google yapınca chrome gibi oldu:)
5. ofis yazılımları . entegre ofis , ama öyle kırık mırık bilmem ne falan değil , ofis lan excelli wordlü ofis yani.
6. aynı ekranda yanyana program açabilme olayı çok güzel ,
7. usb adaptörü ile flash disk (16 gb) , harici disk (500gb), klavye , mouse çalıştığı test edildi.
8. pil : ipad kadar iyi değil , ama sıkı kullanımla bir günü devirir gibi duruyor.
9. f/p. müthiş.

sonuç : çocuğuna tabletini kaptiran kipadaki kampanya bitmeden alsin derim. kimse kullanmayı beceremeyeceği için size özel olacaktır. mutlu olursunuz.

ttbpc
25-12-2015, 15:17   |  #2  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 146
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014
Alıntı: elvis32  
sonuç : çocuğuna tabletini kaptiran kipadaki kampanya bitmeden alsin derim. kimse kullanmayı beceremeyeceği için size özel olacaktır. mutlu olursunuz.
Ben bir akıllı telefonun başına geçince işin içinden çıkamıyorum :). Windows olunca becerebiliyorum ama :)