Windows ve Windows Phone uygulama raporu!

CHIP Online
28-05-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Konu Windows 8 ve Windows Phone uygulamalarını indirmek olduğunda, bakın Türkiye ne durumda...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... a-raporu_47371.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Microsoft, Windows 8 ve Windows Phone 8 uygulamaları hakkında yeni verileri açıkladı. Verilerde indirme sayılarından bahsedilmiyor ama en çok hangi ülkelerde uygulama indirildiği ve hangi kategorilerin daha fazla ilgi gördüğü konularına deyiniliyor.


Uygulama geliştiricileri Windows 8 ve Windows Phone uygulamaları geliştirmeleri için teşvik eden Microsoft, bu politikanın meyvelerini toplamaya başladı. Evrensel uygulama sistemine geçen Microsoft bu sayede, herhangi bir platformda bir uygulamayı satın alan kullanıcının, diğer platformlarda da aynı uygulamaya sahip olmasını sağlıyor. Tabi bunun için, yazılım üreticisinin de, uygulamasında bu desteği sunması gerekiyor. 


Microsoft'un blogun'da yayınlanan verilere göre, Windows uygulama marketinde en büyük payı ABD pazarı alıyor. ABD'deki indirmeler tüm Windows marketinin yüzde 31'ini oluşturuyor. ABD'de Windows 8 uygulamalarının, Windows Phone uygulamalarından daha fazla rağbet gördüğü anlaşılıyor.


Konu Windows uygulamaları olduğunda, Türkiye 14. sırada yer alıyor. Bu da, Windows uygulamalarının ülkemizde kayda değer bir ilgi gördüğünü kanıtlıyor.


Windows Phone uygulamalarının ise sadece yüzde 12'si ABD'de indiriliyor. Yine de ABD, listenin lk sırasında yer almayı başarıyor. ABD'yi yüzde 10 ile Çin ve yüzde 9 ile Hindistan takip ediyor. Türkiye ise, yüzde 2 oranı ile yine 14. sırada.


Tüm Konu: Windows ve Windows Phone uygulama raporu!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr