Windows Vista profesyonel kullanım alanında

CHIP Online
27-10-2008, 15:22   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online Vista'nın profesyonel alanda kullanıma has yeni özelliklerini mercek altına aldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... -alaninda_9267.html

Birçok tüketici Windows XP ile çalışmaya devam ediyor ve bundan memnun. Aynı strateji firmalar için de geçerli fakat Vista'nın bazı yeni özellikleri firmalara cidden avantaj sağlayabiliyor. CHIP Online Vista'nın profesyonel alanda kullanıma has niteliklerini gösteriyor.

Windows Vista'ya geçiş yapmak yahut en iyisi XP'de kalmak: Firmalar için cevap vermesi son derece güç bir soru. Microsoft ikilimde kalanlar için beş argümana dikkat çeken bir broşür bile yayımladı:

1. Daha yüksek güvenlik ve geliştirilmiş veri koruması
CHIP Online Yorumu: Bazı istisnalar dışında doğru. Kullanıcı Hesabı Denetimi ve Bitlocker sürücü şifreleme aracı her halükârda XP'nin sunamayacağı çok gelişmiş özellikler. Fakat birçok büyük firmada XP yüklü bilgisayarlar da sınırlı haklarla çalışabiliyor. Şifreleme işi ise TrueCrypt gibi açık kaynak kodlu yazılımlarla halledilebiliyor.

2. Notebook'lar için daha gelişmiş destek
CHIP Online Yorumu: Doğru değil. Evet, Vista daha fazla ince ayar sunan bir güç yönetimine sahip ama uygulamada Vista'lı notebook'lar XP'li olanlardan daha yüksek performanslı değil.

3. Üretkenliği arttırıyor
CHIP Online Yorumu: Doğru değil. Üretkenlik XP yüzünden düşmüyor ve Vista sayesinde de artmıyor. Sadece Windows Toplantı Alanı (Windows Collaboration) ufak çalışma grupları için iyi bir argüman olabilir.

4.Daha hızlı dağıtım sayesinde yatırımın geri dönüşünde artış sağlıyor
CHIP Online Yorumu: Vista'nın dağıtım süreci XP'ye nazaran çok daha basit. Tabi ki, uzun süredir XP kullananlar büyük bir sürüm yükseltme engeliyle karşı karşıyalar.

5. Teknik destek ve yönetim maliyetlerini düşürüyor
CHIP Online Yorumu: Ancak kapsamlı olarak Windows Server, Sharepoint ve Exchange gibi Microsoft hizmetleri kullanıldığı sürece geçerli.

CHIP Online adaptasyon sürecinden yeni Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, Bitlocker ve Windows Toplantı Alanı'na kadar Vista'nın profesyonel kullanım alanına giren tüm özelliklerini gösterecek.


Tüm konu: Windows Vista profesyonel kullanım alanında


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista'nın bu makalede bahsedilen özelliklere sahip olduğundan haberiniz var mıydı? Herhangi bir tanesinden faydalandınız mı?

Kapalı Hesap (91855)
27-10-2008, 20:42   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,006 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

hepsinden haberim var ama pek kullanmıyorum