Windows XP, 8 Nisan'dan sonra da yamalanacak!

CHIP Online
31-08-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows XP'nin tamamen öleceği günden sonra, Microsoft emektar Windows'u yine de unutmayacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... alanacak_42335.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Windows XP'ye verilen resmi Microsoft desteği, 8 Nisan 2014'te bitecek. Böylece XP, yaklaşık 12 sene sonra yalnız kalmış olacak. Ancak aslında durum biraz farklı - Microsoft, Windows XP yamalarını dış dünyaya yayınlamasa da onun için yamalar geliştirmeye devam edecek.


Şirket "Özel Destek" adı altında sunacağı destek kapsamında sınırlı sayıda Windows XP'li bilgisayara güncellemeler sunmaya devam edecek. Bu özel destek, büyük şirketleri hedef alacak.


Bu özel hizmetin ücretleri, Microsoft tarafından açıklanmayacak - fiyatlar şirketlerle yapılacak görüşmeler sonucunda belirlenecek ve şirketten şirkete değişecek. Bazı analistler, bu plan altında 1 PC için sadece kritik yamaların maliyetinin ilk senede 200 dolar olacağını iddia ediyorlar. Eğer bu fiyatlar gerçekse, şirketlerin Windows 7 veya Windows 8'e geçmeleri çok daha karlı olabilir.


Microsoft'un sunacağı özel destek, şirketin Windows XP'yi öldürmekten vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Yine de Windows XP'yi destek süresinin sonrasında kullananların sayısı oldukça fazla olacak gibi görünüyor.

Tüm Konu: Windows XP, 8 Nisan'dan sonra da yamalanacak!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr