Windows XP, Çin'in başına dert oldu

CHIP Online
14-08-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Windows XP'ye vurmaya hazırlandığı son darbe, bakın en çok kimin canını yakacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ert-oldu_41972.html

Resimlerle: Çöpe giden Windows: Mobile 7

Çin, çok önemli bir dertle yüzleşiyor. &lt;span style="text-decoration: underline;">Microsoft'un 8 Nisan 2014 tarihinde Windows XP'ye vereceği desteği tamamen keseceğini </span>ve artık bu işletim sistemindeki açıkları yamamayacağını, güvenlik güncellemeleri çıkarmayacağını duyurması Çin'de önemli bir probleme neden oldu.


ABD'deki PC'lerin yüzde 10'unda halen XP işletim sisteminin kullanıldığı hesaplanıyor. Bu gelişmenin ardından bu PC'lerin önemli bir bölümünün yeni işletim sistemlerine geçmesi bekleniyor. Ancak Çin'de Windows XP kullanan PC'lerin oranı yüzde 65 oranında. Bu PC'lerin büyük kısmı ise şirketlere ve kurumlara ait. Yani, 8 Nisan 2014 tarihinden sonra Çin şirketlerinin bilgisayarları saldırılara ve güvenlik açıklarına karşı savunmasız kalacak. Bu durumdan kurtulmak isteyen şirketlerin işletim sistemlerini değiştirmesi veya yükseltmesi gerekiyor. Ancak XP yüklü PC'lerin sayısının büyüklüğü göz önüne alınınca, bu operasyonun Çin'e çok pahalıya mal olabileceği hesaplanıyor. 


Dünya çapında da durum pek farklı değil. Dünyadaki profesyonel PC'lerin yaklaşık üçte birinin hala Windows XP ile çalıştığı düşünülüyor. Bu PC'lerin yeni Windows sürümlerine yükseltilmesi de büyük bir problem. Ancak, tüm bu operasyonlardan her şekilde karlı çıkacak olanın Microsoft olacağı kesin.


Micorosoft'un, tarihinde geliştirdiği en sağlıklı işletim sistemi olarak kabul edilen Windows XP'den "kurtulma" çabası yıllardır devam ediyor ancak her ne kadar yeni işletim sistemleri çıkarsa da, XP kullanıcılarının büyük kısmını başka işletim sistemine geçmeye bir türlü ikna edemedi.

Tüm Konu: Windows XP, Çin'in başına dert oldu

Resimlerle: Çöpe giden Windows: Mobile 7

Kaynak: www.chip.com.tr