Windows XP denizlere açılıyor

CHIP Online
07-01-2009, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un İngiltere ile yaptığı dev anlaşmanın başrolünde yine Windows XP var...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... aciliyor_10343.html

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

İngiltere bilişim konusundaki yatırımlarına devam ederken, atılımlar karadan denize açıldı. Bir süredir devam eden görüşmeler nihayet sona erdi ve İngiltere Savunma Bakanlığı resmi olarak Kraliyet Donanması'ndaki bilgisayarların Windows işletim sistemleri kullanacaklarını açıkladı. Açıklamaya göre ilk etapta kullanılacak sistemler Windows XP ve Windows 2000 olacak. Kendi özel yazılımını kullanan donanmada bu kararda başrol oynayan Amiral Graham Peach, "Anlaşma yaptığımız taraf ile birlikte yeni savunma yazılımımız DNA(2)'nin yeni sistemlere uyarlanması konusunda yakın bir çalışma yürüttük" şeklinde konuştu.

Başlangıç olarak Tip 23 firkateynlerde kullanılmaya başlanacak yeni işletim sistemleri ve DNA(2) adlı yazılım, kısa sürede donanmanın pek çok gemisinde yaygınlaştırılacak. Zaten İngiliz Donanması'nın var olan yapısı ağırlıklı olarak Tip 23 firkateynler üzerine kurulu ve büyük kısmı bu tip gemilerden oluşuyor. Güncelleme aşamasında İngiliz Donanması'nın yeni ve son derece güçlü olan Tip 45 firkateynlerinin sistemleri de değiştirilecek. Bir yandan bu gelişme teknolojiyi kullanma açısından büyük destek bulurken, diğer yandan İngiltere'deki bir kısım bilişim uzmanı kullanılacak yeni sistemlerin tamamen otomatik olması nedeniyle olası sistem hataları ve güvenlik konusunda endişelerini dile getirdiler.

Tüm konu: Windows XP denizlere açılıyor

İzleyin: Windows'un tarihçesi

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İngiliz Donanması'nın bu yeni atılımını nasıl yorumluyorsunuz?

Mehmet-
07-01-2009, 13:10   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Parayı veren düdüğü çalıyorKahkaha

Diğer yandan da, herşeyin otomatik olmasıyla sistem sorunları endişesine değinilmiş. Bence önemli bir nokta. Güçlü bir takip mekanizmasına ve güçlü bir savunmaya ihtiyaç duyacaklar.

Fattur
07-01-2009, 16:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

aslında vista kullansalardı daha güvenli olurdu ama genede onlar bilirler...