"Windows XP'li okullar kriz yaşayabilir"

CHIP Online
12-09-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows XP'nin yakın gelecekte kullanıcılara vereceği zarar, düşünülenden de fazla olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ayabilir_42565.html

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Microsoft'un, Windows XP'nin destek süresinin bitmek üzere olduğu konusunda şirketleri ve kullanıcıları bıkıp usanmadan uyardığını çoğumuz biliyoruz; zira 12 yaşındaki işletim sistemine sunulan destek, 8 Nisan 2014'te resmi olarak sona erecek. Şimdi ise antivirüs yazılımı şirketi Avast, ABD'deki okulların çoğunun bu tarihte etkileneceğini iddia etti.


Avast'ın bir blog gönderisinde paylaştığı bilgilere göre ABD'deki eğitim kurumlarının yüzde 96'sı, 8 Nisan tarihi geldiğinde "büyük bir teknik kriz yaşayabilir". Avast, bu bilgileri "164 eğitim kurumu" üzerinde yaptığı ankete dayanarak veriyor. Blog'a göre işletim sistemini ve donanımı yükseltmenin maliyeti, okul sistemlerine on binlerce ve hatta yüz binlerce dolara malolabilir.


Avast aslında bu araştırmanın sonuçlarını eğitim kurumlarına ücretsiz olarak sunduğu antivirüs korumasını tanıtmak üzere kullanıyor. Blog'da çoğunlukla Avast'ın hizmetleri tanıtılsa da geçerli bir nokta var: dünya üzerindeki büyük ve küçük okul sistemlerinin çoğu hala Windows XP'yi kullanıyor ve bu okulların kaynakları, Windows XP'nin destek süresinin bitiş tarihinden önce donanımlarını yükseltmeye yetmeyebilir.

Tüm Konu: "Windows XP'li okullar kriz yaşayabilir"

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: www.chip.com.tr