Windows XP'nin desteği bitince ne yapmalı?

CHIP Online
12-02-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Windows XP'den vaz geçmemem" diyenlere, 8 Nisan'dan sonrası için rehber hazırladık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -yapmali_45354.html

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Windows XP'nin destek süresi 8 Nisan'da bitiyor. Microsoft'un bizlere verdiği mesaj ise Windows XP'yi bırakıp, bir Windows 8 lisansı ya da Windows 8'li yeni bir PC satın almamız.


Microsoft'un Windows XP kullanıcılarına verdiği sözü tuttuğunu söylemek mümkün. Ancak destek süresinin bitişi, Windows XP'nin çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Aksine, bu tarihten itibaren Microsoft, Windows XP için güvenlik yaması sunmayı durduracak.


Windows XP kullanıcıları, Windows 8'e geçmeli mi?


Microsoft'un Windows 8'den bahsederken savunmaya geçmesi bizce saçma, çünkü PC'niz onu kaldırdığı sürece Windows 8, iyi bir işletim sistemi. Şu maddeler geçiş kararınızı etkileyebilir.


- Windows XP'yle bugün herhangi bir sorununuz yoksa, destek süresinin bitişinden sonra da olmayacak. Ancak zaman içinde bazı sıkıntılar oluşabilir. Buna güvenlikle ilgili konular ve üçüncü parti yazılım ve donanımlar dahil.


- Donanımınızı yükseltmek ve Windows 8'li bir PC'ye geçmek muhtemelen iyi bir hareket olacaktır. Ancak nakit ihtiyacınız çoksa, yükseltmek zorunda değilsiniz.


- PC'nizi yükseltmeniz mümkün değilse, yeni bir PC'ye ne kadar ihtiyacınız olduğunu, yeni bir PC isteyip istemediğinizi düşünüp taşının. 8 Nisan, karar vermeniz için son tarih değil.


Tüm Konu: Windows XP'nin desteği bitince ne yapmalı?

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: www.chip.com.tr