Windows XP'nin hikayesi!

CHIP Online
22-04-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft tarafından artık desteklenmeyen efsane Windows XP'nin hikayesi... İçeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/windows-xp-nin-hikayesi_46526.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Microsoft, Windows XP için son güncellemeleri 8 Nisan'da sundu. Bundan böyle, sıradan kullanıcılar için 12 yıllık bu işletim sistemine hiçbir güncelleme gelmeyecek. Yalnızca bazı özel anlaşmalı şirket ve devletler güncelleme alabilecekler.


Windows XP, 25 Ekim 2001 tarihinde piyasaya çıkmış olsa da, gelişim süreci bundan çok daha öncelerine dayanıyor. Hatta, XP aslında Microsoft'un Windows bölümündeki iki proje ve takımın birleşmesiyle ortaya çıkmış bir işletim sistemi.


Neptune ve Odyssey


1990'ların sonlarında, Windows'un tüketici ve iş/server takımları ayrı ayrı işletim sistemleri üzerinde çalışıyorlardı. İş divizyonu "Odyssey" i geliştiriyordu ve bu Windows 2000'in devamı olarak planlanıyordu. Tüketici divizyonu ise "Neptune" üzerinde çalışıyordu ve bu da Windows 98'in devamı niteliğinde olacaktı.


"Neptune", NT ailesinden olan ilk tüketici Windows sürümü olacaktı ve MS-DOS olmadan çalışacak şekilde programlanmıştı. "Neptune" hakkındaki ilginç bir detay, Microsoft'un masaüstü için yeni bir kullanıcı arayüzü düşünmüş olmasıydı. Masaüstündeki "Activity Centers" bölümlerinde, resimler, müzikler ve daha birçok şey olması düşünülüyordu.


Tüm Konu: Windows XP'nin hikayesi!

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr