Windows XP'nin sadece 500 günü kaldı

CHIP Online
26-11-2012, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows XP hala ölüme  direniyor ama 500 gün sonra yaşanacaklar, onun sonunu getirebilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... nu-kaldi_37171.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Microsoft'un uzun ömürlü Windows XP işletim sistemi için verilen resmi destek, yaklaşık 500 gün sonra bitecek. Windows XP'nin kurumsal alanda bugün oldukça yüksek bir oranda kullanıldığı düşünülüyor. Microsoft, 2001'de çıkan işletim sisteminden hala geçiş yapmayan şirketleri ikna etmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor ve zaman zaman onları uyarıyor. Ancak bu kez üçüncü parti bir şirket olan Camwood, Windows XP'nin 8 Nisan 2014'deki resmi desteğinin bitiş tarihine sadece 500 gün kaldığını söyledi.


Bir geri sayım kampanyası başlatan Camwood, Microsoft'a göre kurumların yüzde 50'sinin Windows 7 kullandığını, ancak diğer değerlendirmelere göre bunun çok daha düşük olabileceğini söylüyor. Şirketin yayınladığı basın bildirisinde şu sözler de yer aldı:


"Doğru rakam hangisi olursa olsun, geçiş yapması gereken dev sayıda şirket var. XP desteğinin sonu, potansiyel bir zaman bombası ve saat işliyor. Eski sistemlerin uyumsuzluk ve güvenlik sorunlarının giderek arttığı şu günlerde, şirketlerin verilerini koruyabilmek için geçiş yapmaları gerektiğini anlaması gerekiyor."


Nisan 2014'e geldiğimizde, Windows XP'nin kullanım oranının ne kadar gerilemiş olacağını bizler de merak ediyoruz.

Tüm Konu: Windows XP'nin sadece 500 günü kaldı

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr