Windows XP'nin verdiği dersler!

CHIP Online
18-07-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Üzerinden 3 yeni Windows ve yıllar geçti ama biz hala Windows XP'den bahsediyoruz. Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -dersler_41569.html

Resimlerle: Windows 8: 15 artı, 15 eksi!

Microsoft, dünyanın yıllar içerisinde ne kadar değiştiğine oldukça acı bir şekilde şahit olan firmaların başında geliyor. Pırıl pırıl görüntüsü ve güçlü özellikleriyle Vista piyasaya sürülürken büyük umutları vardı. Ancak tüketiciler ve piyasa Microsoft ile aynı şekilde düşünmedi, donanıma yatırım yapmadı ve Windows XP kullanmaya devam etti.

İşte o zamanlar, Microsoft için yeni bir dönemin kapılarını açıldı; açılmak zorunda kaldı. Microsoft'ta çalışanlar bir sonraki işletim sistemi için çalışmaya başladıklarında, durumu iyice gözden geçirdiler. Vista ile trend belirleyememişlerdi; bu durumda tüketicilerin ne istediğini öğrenmeleri ve yolu çizemedikleri yerde müşterinin önderliğini kabul etmeleri gerekiyordu. Ve öyle de oldu. Windows XP, yılların rakipsiz devine bu dersi, çok acı bir biçimde vermeyi başardı.

Özellikle pazarlama bölümü şirketin müşterileriyle toplantılar yaparak, kullanıcıların Windows XP'den sonra kullanacakları işletim sisteminden beklentilerini dinledi. Üç senelik süreçte iş yerleri, Microsoft işletim sistemi kullanmak ve güçlü teknik destekten yararlanmak; ancak ekonomik şartların getirdiği tasarruf zorunluluğu sebebiyle ellerindeki donanımı kullanmaya devam etmek istiyordu. 


Küçük, orta ya da büyük, her boyutta iş yeriyle yapılan görüşmelerden doğan sonuçlar kendisini Windows 7'de gösterdi. 


Tüm Konu: Windows XP'nin verdiği dersler!

Resimlerle: Windows 8: 15 artı, 15 eksi!

Kaynak: www.chip.com.tr