windows xp usb hdd boot

emirizmir
08-11-2006, 10:07   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

60 gb smartdisk marka içinde samsung hdd bulunan external sabitdiskim var.Partisyonlarına ayrıldı ,ntfs olarak biçimlendirildi.Winxp kurulu bilgisayara taktığımda usb hdd olarak görüyor ve çalışıyor.Winxp kurmaya çalıştığımda dosyaları kopyaladı fakat yeniden başlattığında mavi ekran hatası verdi bunun üzerine masaüstü bilgisayarıma yeni windows kurup norton ghost programıyla yedekledim ,yedek dosyasını mount edip ,mountladığım sanal sürücüdeki dosyaları sorunsuz biçimde usb harddiske kopyaladım.Windows u yeniden başlatıp biostan fisrt boot aygıtı olarak usb harddiski seçtim ayarları kaydedip yeniden başlattığımda bios usb harddiskimi gördü fakat windowsu masaüstü bilgisayarın harddikinden kurdu.
Windows xp nin usb harddiskten boot özelliğ var mı ,external harddiskten boot edebilmek için yapılması gerken özel işlemler nelerdir?

NOT:Kastettiğim konu http://www.tomshardware.com.tr/howt...6/index.html sitesinde yer alan usb flash diske windows kurulumu değildir.

emirizmir
09-11-2006, 16:32   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Usb harddiskten açılan windows bana çok gerekli olan bir özellikti, harddiski ilk aldığımda rahatlıkla kurup boot edebileceğimi düşünmüştüm.Fakat öyle olmadığını anladım.Ntdetect dosyasına birtakım değişiklik mi yapmak gerekiyor ; sadece windows'a, windows driver development kit yükleyerek oluyor mu?Bilen yok mu, yardım edin.

delikanli53
09-11-2006, 22:20   |  #3  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

o şekilde bir kurulum yapsan bile başka bilgisayarlarda ana kart ne bileyim ekran kartı gibi driver ları tekrar yüklemen gerekecek. neden lazım sana bilmiyorum ama ( hiç yapmadım ) benim fikrim hdd leri sök ve sadece usb hdd bağla  o şekilde bir kurulum yap belki işe yarayabilir. ama tekrar edeyim hiç denemediğim birşeydi....

emirizmir
13-11-2006, 17:16   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Yanıtladığın için teşekkür ederim.Sadece masaüstü bilgisayarım var bu yüzden taşınabilir kendi programlarımın Cad/cam ,sistem ,oyunlarımın olduğu bir sabitdiski taşımak ve her oturduğum bilgisayarda gigabaytlarca oyun ve programı kurmaktansa registrysiyle ,kurulu programlarıyla windowsumu yanımda taşımak istiyorum.Bilgisayarım garanti kapsamında olduğu için kasayı açmam mümkün değil.Arconis disk director suite 10  adlı programın boot manager özelliği olduğunu keşvettim acaba bu program benim aradığım program mı?
    Bazı arkadaşlar da ntdetect dosyasına modifikasyon yaparak olduğunu anlatmış bazıları windows driver development kit kurulması gerektiğini söylemiş hangisi doğru bilemiyorum.

emirizmir
14-11-2006, 23:59   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Kendim sordum kendim buldum.windows xp embedded+ sp2. http://msdn.microsoft.com/embedded/
Usb hddlerden artık windows xp boot edebiliriz hayırlı olsun.Ama daha deneyemedim.