Windows XP yerine Linux!

CHIP Online
20-09-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, "XP'yi bırakıp yeni Windows'a geçin" derken, Linux da arkadan kıs kıs gülmeye başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/windows-xp-yerine-linux_42737.html

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Microsoft'un, Nisan 2014'te Windows XP için desteğini sonlandıracağını açıklamasının ardından dünyada XPocalypse (XP Mahşer Günü) tehlikesi ortaya çıktı. Hatta bu gelişmenin, büyük kısmı Windows XP kullanan Çin şirketleri için milyarlarca dolarlık kayıplara neden olabileceği hesaplanırken, benzer tehlike sadece Çin için değil, dünyanın her yerindeki iş adamlarını ve kamu kurumlarını düşündürüyor.


Microsoft'un konu hakkındaki çözümü basit: "Yeni bir Windows satın alın veya yeni bir PC satın alın."


Ancak insanları yüzlerce / binlerce dolarlık böyle bir çözüme zorlamadan sağlıklı ve güvenli bir işletim sisteminde çalışmalarını sağlamak için çözümler de aranıyor. Zira, Windows XP'ye destek kesildiğinde artık ortaya çıkan açıklar Microsoft tarafından yamanmayacak ve hacker'lar bu bilgisayarlara kolayca sızabilecek. Büyük hacker gruplarının XP üzerinde yoğun olarak yeni açıklar aradıkları ancak buldukları açıkların ortaya çıkmaması için bunları Nisan 2014'e kadar kullanmama kararı aldıkları, Nisan 2014'ten sonra ise tamamen savunmasız kalacak Micorsoft XP kullanıcılarını rahatça sömürmeyi planladıkları düşünülüyor.


Bu tehlikeye karşı önlem almak içinse, Münih Belediyesi, şehir kütüphanesine 2.000 adet Ubuntu CD'si dağıttı. Belediye, Münih halkının, bilgisayarlarındaki XP işletim sistemini kaldırıp bu CD'leri kullanarak Ubuntu kurmalarını tavsiye etti. Ubuntu, son derece düşük donanım gereksinimiyle çalışıyor ve PC'ler için zengin olanaklar sunuyor.


Eğer dünyanın geri kalanı da buna benzer çözümleri destekleyecek olursa, Microsft'un insanları yeni Windows sistemleri satın almaya zorlamak için XP desteğini sonlandırma planı geri tepebilir ve bu gelişme, Microsoft'tan çok Linux'a yarayabilir.


 

Tüm Konu: Windows XP yerine Linux!

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: www.chip.com.tr

grezimonk
14-10-2013, 21:04   |  #2  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

cahil ms köleleri hemen abuk iftiralar atmış... haber yorumuna bak...