Windows XP'yi Vista'ya yükseltme

Hafiye
08-05-2011, 16:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Merhaba arkadaşlar. Başlıktada belirttiğim üzere XP'yi Vista'ya yükseltmek istiyorum. http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Upgrading-from-Windows-XP-to-Windows-Vista adresinde yer alan şu ifâde "Elinizde Windows 2000, Windows XP veya Windows Vista'nın uyumlu, lisanslı bir sürümü zaten varsa, yükseltme kopyası ile Windows Vista'yı yükleyebilirsiniz. Tam kopya ile, olabiliyorsa yükseltme yapabilir veya bilgisayarınıza yüklenmiş bir işletim sistemi olmadığında ise Windows Vista'nın temiz yüklemesini gerçekleştirebilirsiniz." bana, "XP'yi Vista'ya ücretsiz olarak yükseltebiliyormuşuz" kanâatine varmama sebep oldu. Original Xp kullanıyorum. Ne var ki, Vista'yı (oroginal ürün kurtarma cdsi ile -ki sanırım "tam kopya" denilen cd bu)yükledikten sonra XP yüklü bilgisayarın kasasındaki şifreyi kabûl etmedi, geçerli bir Windows ürün anahtarına benzemediği uyarısını verdi. Acaba evdeki diğer bilgisayarın kasasındaki ürün anahtarını kullanmamda telif haklarına aykırı bir durumun olmayacağını mı ifâde ediyorlar. Microsoft'un resmî sitesinde yer alan bu bilgiyi ben mi yanlış algılıyorum?

mustafa2116
11-05-2011, 11:34   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Bazı ürünler  ( sistemi PREMİUM olanlar ve üstü..) tek bir serialle 3- yada 5- ayrı bilgisyarda kurulabilmektedir.
Xp seriali sistem kodlaması farklı olduğundan  Vİsta üzerinde geçerisizdir.
Evde kullandığınız VİSTA premium basic ultimate gibi  bir yapıya sahipse ( bazı basic lerde  geçersizdir.) serialle 3 yada 5  tan bilgisayar formatında kullanılabilir.
Serial formatlarında  2 yada daha fazla kurulumlarda  serialli kayıtlı bilgisyarın kapalı olması serial orijinallemesinde  gereklidir.
Seriall onayından sonra  güncellemeleri yapıp  tüm güncellemeleri  kapatın artık serialiniz hem orijinal hemde  geçerli olacaktır..
 NOT: güncellemeleri Hizmetler bloğundan  kapatırsanız ek bilgi  ve gereksiz güncelleme ıvır zıvırlarıda kapanır..
msconfig>>hizmetler>>windows update

Hafiye
16-05-2011, 21:26   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Diğer bilgisayardaki system Vista Premium. 
Aynı soruyu Microsoft'a da sordum. Soruma karşılık bana iletilen mesaj;
"Microsoft Müşteri Hizmetleri'ne ulaştığınız için teşekkür ederiz. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili  http://windows.microsoft.com/tr- ... sta#TopOfPageTarget adresinde belirtilen bilgiler Windows XP işletim sisteminden Windows Vista işletim sistemine nasıl kurulum yapabileceğiniz hakkında bilgilerdir.

Windows Vista Home Premium işletim sisteminiz bilgisayarınızla birlikte geldiyse ve size verilen kurulum medyası üzerinde "Yalnızca yeni bir bilgisayar ile verilebilir " ibaresi yer alıyorsa, işletim sisteminiz OEM lisanslama modeline aittir.OEM lisanslar, sadece tek bir bilgisayara aittir ve farklı bir bilgisayarda kullanılamaz. Diğer bilgisayarınız için, lisans alımı yapmanız gerekmektedir. Lisansı birden fazla bilgisayara kurmanız lisanslamaya uygun değildir.
Windows Vista Home Premium işletim sisteminizi bir iş ortağı aracılığı ile bilgisayardan ayrı satın aldıysanız ve kurulum medyanız üzerinde "Perakende satış içindir" ibaresi yer alıyorsa, işletim sisteminiz Kutu lisanslama modeline aittir.Kutu lisansları aynı anda tek bir bilgisayarda olmak koşulu ile kaldırıp farklı bir bilgisayara taşıyabilirsiniz. Windows Vista Home Premium ürününü yükseltme paketi olarak satın aldıysanız, aynı anda tek bilgisayarda kullanabilirsiniz. Lisansı birden fazla bilgisayara kurmanız lisanslamaya uygun değildir."
Bana gönderilen bu mesajda da belirtildiği üzere işletim sistemi bilgisayarla birlikte gelmiş ve kurulum medyası üzerinde "Yalnızca yeni bir bilgisayar ile verilebilir " ibaresi yer alıyor idi.
Anlaşılan o ki; yapmak istediğim yasal değil.
Senin önerdiğin yöntem işe yarıyor olabilir; ama telif haklarını ihlâl etmek istemiyorum.
O yüzden Windows XP ile devâm...
Alâkan için teşekkür ederim.

umutumut
17-05-2011, 12:23   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

ULTIMATE PC Atölyesi !!!!!! 
 
Evinizde ve işinizde bilgisayar arızalarını kolaycagidermek sizi mutlu etmez mi?
Bilgisayar Onarım bilginizi en üst seviyelere çıkarmayane dersiniz?
Her problemde bilgisayarınıza format atılıp her şeyinizinyerinin değişmesi sinirlerinizi bozmuyor mu?
 
 
 
“İçeride sizin için hazırlanmış çok zengin bir içerik varacele edin bu fırsatı kaçırmayın. Evinizde, işinizde size her an yardımcıolacak bir ürün var “
 
http://tinyurl.com/bilgisayar-ar-za-cozumleri