Windows'tan Gelen Gizemli Ses

Emre Konce
23-11-2020, 12:18   |  #1  
Emre Konce avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2020

Selamlar,

Yaklaşık 1.5 - 2 yıldır aradığım fakat bir çözüm bulamadığım ve forumlarda bir umut çözüm üretmeye çalıştığım bir sorun bu.

Şimdi öncelikle cihazım: Hp Probook 4540s

Başta sorundan bahsedeyim biraz. Ses dosyasını buraya eklerim. https://drive.google.com/file/d/ ... ygINMQOWUiIEGh/view

Böyle bir ses Windows'ta bazen açıldıktan hemen sonra bazen birkaç saat sonra bir anda böyle bir ses oluyor.

Ses hopörlerden geliyor ve windows'ta ses olarak algılamıyor. Cihazın sesini kısınca seste kıslıyor ama kasma hala devam ediyor.

Ses geldiğinde mausepad çalışmıyor klavye çok geç işliyor ve takılı kalıyor.

Tek çözüm linux kurdum fakat linux'ta fazla idare edemedim ve tekrar windows kurdum. İlk gün güncellemeden sonra yaptı ve 2 haftadır hiç olmadı sabahtan akşama kadar bilgisayarı kullandım.

Fakat dün nedense bir anda tekrar yapmaya başladı bilgisayarım hemen kapattım. Biraz sonra açtığımda tekrar öyle açıldı ve tekrar kapattım. Bu sabah açtığımda bir sorun olmadı ama şuan hala korkarak kullanıyorum ya sorun tekrar olursa diye.

Ses olduğunda bilgisayar kullanılmaz hale geliyor.

Bilgisayar açılırken bios'ta (sesi eklerim ama bu olduktan sonra biosta bip sesi başladı bunuda belirtmek isterim) 6-8 arası bip sesi geliyor tam sayamadım.

Sizin önerebileceğiniz bir çözüm var mı en azından şu uzaktan eğitimde yapmasın. Zaten oyun oynadığım yok seneye üniye hazırlanacam 2 sene idare etse yeter.

Benim aklımda şu var belki bir hata raporu alabilirsek en azından neyden kaynaklanmış olabilir bunu çözeriz.

Not: Bu arada eklemek istedim sorun Windows'un olay günlüğünde de gözükmüyor yada ben bulamadım çok garip.

Benim şahsen şüphelendiğim ve eksik sürücüler konusunda da belirttiği üzere düşündüğüm birkaç sorun düşündüm sizce bunla bağlantısı olabilir mi ?

1-Ekran kartı arızası (cihazda 2 ekran kartı var sanırım amd olanda bir sıkıntı olabilir mi? Sürücü sorunundan dolayı şüphe ettim.)
2-Bellek arızası (4+2GB olmak üzere toplamda 6gb ram var. Aldığımdan beri böyleydi. Bios sesinden dolayı şüphe ettim.)
3-Bu arada laptopun klavyesinde biraz sorunlar var baya tuş çalışmıyor sanırsam zamanında ufak bir sıvı teması olmuştu. Acaba bunla bağlantılı olabilir mi? (Ses sırasında mausepad çalışmıyordu. Ve benim mausepad'in ayarlarında klavyede yazı yazarken otomatik deaktif oluyor yani ondan böyle bir sonuç çıkardım bence.)

Evet böyle buraya kadar okuyup derdime ortak olduğunuz için teşekkür ederim eğer çözüm bulabilirsek çok güzel olur bir fikri olan varsa yada bir öneri vermek isteyen yazabilir.


Teşekkür ederim....

excel_mustafa
23-11-2020, 16:32   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

hd sentinel ile harddiski bad sector testinden geçirip health ı kontrol et. sağlamsa bios tan harici grafiği disable yapıp dene.