Wix ve Google Adwords Hakkında

Dread Pirate
05-06-2019, 23:58   |  #1  
Dread Pirate avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2019

Selam, işyerimiz için bir web sitesi yapmaya karar verdik. Wix'in arayüzü ve pratikliği hoşuma gittiği için Wix üzerinden yapmaya başladım. Oto deri döşeme işi yapıyoruz, sitede yaptığımız işlerin listesinin olduğu bir bölüm, yaptığımız işlerin resimlerinin bulunduğu galeri bölümü ve iletişim bölümü mevcut ve bu bizim için yeterli. Wix'in sınırsız premium paketini almayı düşünüyorum, şuan %50 indirimde ve 1 yıllık KDV dahil 280TL gibi bir ücreti var. Paketin içerisinde: 


  • SINIRSIZBandwidth
  • 10GBDepolama
  • Domaininizi Bağlayın
  • Wix Reklamlarını Kaldırın
  • 1 Yıllık Ücretsiz Domain
  • 1 Saatlik Video Yükleme
  • 75$ Reklam Kuponu
  • Site Trafiğini Güçlendirme- 60$ Değerinde
  • Ziyaretçi ve Müşteri Analizi- 60$ Değerinde

Özellikleri bulunuyor. Sizce bu parayı vermeye değer mi? Bunun haricinde, Google ve Facebook'ta reklam vererek müşteri çekmek istiyoruz. Google Adwords reklamı şuan için önceliğimiz. Daha önce Google üzerinden hiç reklam vermedim ve sadece son beş gün içerisinde araştırıp öğrendiklerimi biliyorum. Yaptığımız iş ile ilgili anahtar kelimeleri Google'da arattığımda ücretli reklam vermiş sadece üç, dört web sitesi bulunuyor. Bu bizim reklamımızın üstlerde gözükmesi için sanırım bir artı olacaktır, sizin düşünceniz nedir?

Web tasarım işleriyle uğraşan bir tanıdığım bana Google Adwords'un Wix üzerinden yapılan siteleri üst sıralara koymadığını ve kaynak kodunu gördüğü için böyle yaptığına dair bir şey söyledi. Bu bilgi doğrumu? Wix ile yapıp .com domain bağlattığım site için Google Adwords reklamı verdiğimde bir sorunla karşılaşırmıyım?

Son olarak Google Adwords'ün bütçe planlaması sayfasında özel bütçe ayarladığım zaman en ucuz ücreti günlük 17TL gösteriyor ve aylık 500TL civarına tekabül ediyor buda. "Aylık tahmini 30.040 - 50.100 kullanıcıya erişip 1.660 - 2.790 reklam tıklaması elde edin" Şeklinde bir not düşülmüş paketin altına. Şimdi benim burada anlamadığım ve sormak istediğim soru şu, ödeme sayfasında Google Adwords hesabımıza telefona bakiye yükler gibimi TL yüklüyoruz? Tıklanma başına ücret diye bir mevzunun olduğunu biliyorum, şimdi mesela ben 100TL ödeme yapsamda kabul edilirmi? Yani illa bütçe planlaması sayfasında bana gösterdiği günlük minimum 17TL rakamını baz olarak ödeme yapmam gerekmiyor öyle değilmi?

Son Düzenleme: Dread Pirate ~ 06 Haziran 2019 00:05 Neden: