Word dosyasında ilk 2 sayfaya numara koymamak

fakeralsfake
26-12-2009, 20:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

elimde bir word dosyası var ve ilk iki sayfası kapak ve içindekiler olduğu için numaralandırılmayacak 3. sayfadan başlayarak sayfa 1 diye numaralandırmam gerekiyor ama yapamadım kafayı yemek üzereyim nolur bilen birisi varsa yardım etsin delircem yoksa çok acil lazım :(

iş yerindeyim işimi bitiremediğim için çıkamıyorum :(

sitede bu konuyla ilgili bir başlık buldum ama işime yaramadı

https://www.chip.com.tr/forum/wor ... ara-ve_t108161.html

Son Düzenleme: fakeralsfake ~ 26 Aralık 2009 20:58
Pusula_D
26-12-2009, 21:25   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Galiba numaralandırmayı biliyorsunuz ama ilk iki sayfaya numara vermek istemediğiniz ve ve üçüncü sayfaya sayfa 1 numarası vermek isteğiniz için bu sorunu yaşıyorsunuz.
 
İki çözüm önerim var :
 
1) Kapak ve içindekiler kısmını kopyalayın ve başka bir word sayfasına yapıştırın. Sonra asıl dosyanızdaki kapak ve içindekiler kısmını silin. Ve asıl dosyanızdaki sayfalara numara vermeye başlayın. İlerde çıktı alırken kapak ve içindekilerin çıktısını, asıl dosya çıktınızın önüne koyarsınız.
 
2) Benim tavsiye ettiğim çözüm ise bu alternatif. kapak ve içidekilerden başlayarak sayfa 1 sayfa 2 diye numara verin. Sonra kapak ve içindekiler deki sayfa numaralarını silin. Normal konu anlatımın başladığı  sayfa üçüncü sayfamı oluyor? İşte o üçüncü sayfa olarak gözüksün. Doğrusu budur zaten. kapak ve içindekiler kısmının sayfa numaraları gösterilmez ama onlarda sonuçta sayfadır ve sayfa sayısına dahildir. Normal konu anlatımının başladığı sayfa üçten başlasın. Bunu dert etmeyin. Orasını sayfa bir diye göstermeye çalışmayın.Tekrarlıyorum kapak ve içindekiler kısmı da sayfa sayısna dahildir ama oralara sayfa 1, sayfa 2 diye yazılmaz. usul böyle. Konunun başladığı sayfanın üç diye başlamasıda yanlış değii doğru.

Son Düzenleme: Pusula_D ~ 26 Aralık 2009 21:30
fakeralsfake
26-12-2009, 22:49   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

önerilerin için teşekkürler.
ilkini yapamam çünkü hepsi bir arada olması gerekiyor.
ikinci önerinize gelince ilk iki sayfanın sayfa numaralarini silince hepsi gidiyor yani 1. ve 2. sayfaların numalarini silip diğer sayfaların numaraları yerinde kalsın şeklinde bir şey yapamıyorum.

konu anlatımı 3. sayfada başlıyor evet ;)