Word'de farklı dilde yazma sağdan sola yazma

seto__
30-09-2020, 16:59   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
868 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Windows 10'da Word'de farklı bir dilde nasıl yazı yazılacağına dair birçok soru var ve en çok aranan konulardan biri. Özellikle sağdan sola doğru yazılan alfabelerdeki kopyalama yapıştırma işlemi de insanların çok ilgilendiği bir konu.

Söz konusu kopyla yapıştır yapmaksa internette aradığınızda karşınıza hep önce Excel'e yapıştırın odan sonra Word'e yapıştırın çıkacaktır. Ancak bir şeyleri kopyalayıp yapıştırmaktan ziyade Latin alfabesi kullanılmayan bir dil yazıp çizecekler için bu yöntem pek de bir şey ifade etmeyecektir. Bunun için yazacağınız dilin dil ve klavye paketini indirmeniz gerekiyor.

1- Araç çubuğunun sağ alt kısmında kullandığınız dil paketini gösteren kutuya tıklayın > Oradan dil seçenekleri'ne basın.

 

2- Burada karşınıza çıkan kısımda Tercih edilen diller'in altındanDil ekle'yi seçin. Ben sağdan sola yazılan yabancı bir dil olarak İbranice'yi ele aldım. 

 

3-Yüklemek için bir dil seçin'in altından indirip yüklemek istediğiniz dilin adını seçin veya yazın ve ardından İleri'yi seçin.

4- Dil özelliklerini yüklealtında indirmeyi seçtiğiniz dilde kullanmak istediğiniz özellikleri ve ardındanYükle'yi seçin.