Wordpress Seo Dersleri Başlıyor

webmasteryolcu
21-10-2012, 08:52   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Selamun aleyküm çok değerli arkadaşlar kafam esti yeni bir proje ile karşınızdayım projemiz Seo dersleri yönünde olacaksada temeli wordpress seo dersleri şeklinde olacaktır. Neden WordPress derseniz dünya genelinde yayın yapan web sitelerin temelinde wordpress kullanıldığı yapılan arraştırmalar ile bilinmektedir. Mevzu bahis wordpress seo dersleri olsa bile öğreneceğiniz olayın temeli arkadaşlar öğreteceğim teknikleri tüm sitelerinizde kullanabilirsiniz.


Seo Derslerinin Gerekliliği
Allahın izniyle sıfırdan web tasarım dersleri, wordpress dersleri vs yayınladık bir çok saygı değer arkadaşım sıkılmadan uyguladı ve merdivenlerde bir adım çıktı şimdi ise 2. adım için hazırlanıyoruz değerli arkadaşlar. Lakin ikinci adımda sadece sıfırdan web tasarım öğrenenler değil bu işi öğrenmiş fakat siteme ziyaretçi gelmiyor, Sitem googlede üst sıralara çıkmıyor diyen arkadaşlarımızla devam edeceğiz.



Sitem Var Ama Ziyaretçi Yok

Şikayetlerden birisi bu ve çok popüler yalanda değil doğru emek çekti site kurdu içerik girdi ama istediği beklediği hedef gerçekleşmemiştir. Hedef nedir siteyi yaparkan kişi öğrenmek için yapılsada sonrasında daha güzeli, beğenileni ve yapana kazanç sağlayanı istenir. Siteyi yaptım adreste belli e sunucudada sorun yok ama siteye gelen gidende yok işte seo burada devreye giriyor. Ya bir seo uzmanı bulup basacaksınız parayı yaptıracaksınız.. Bu işten para kazansamda tavsiye etmiyorum tavsiyem öğrenmeniz yönünde olacaktır.


Google Yükselmek İçin Seo Öğrenmelisiniz
Seo öğrenmek için iki nedeniniz olmalı siteniz başarılı + ziyaretçilerin memnun kaldığı bir site bunun için seo gerekir değerli arkadaşlar bilmiyorum olabilir ne var bunda bir zamanlar bende bilmiyordum bir zaman sonra sende bu kelimeyi başkasına diyeceksin.

WordPress Seo Dersleri İçeriği

Evet arkadaşlar sizden tek isteğim emek, sabır ve beğenirseniz Allah razı olsun kelimesini içinizdende olsa demeniz şeklinde olacaktır. WordPress Seo Dersleri dilerseniz ders içeriği ve öğreneceklerimizi yine başlıklar halinde ve açarak anlatacağım eklemek istediğiniz şunuda anlatsan fena olmaz dediğiniz birşey varsa aşağıdaki yorum formundan yazınız.


Seo İçin Site İncelemeyi Öğrenecez
Bu daha çok sitesi olanlar için geçerli yeni site yapacaklarda kurallara uyabilirler. Sitemizi inceliyecez nerde eksik nerde fazla, nerde olması gereken yok sitemizi vereceğim seo standartları kapsamında inceleyip herkes sitesinin reçetesini kolayca çıkarabilir hale gelecek öyleki öğrenince insanlara ücretli ücretsiz site analizleri yapabileceksiniz.


Makale (Site İçerik) Yazımı Ve Dikkat Edilecekler
Seo için olmazsa olmazlardan birisi özgünlük yenilik farklılıktır. Daha önce 500 sitede yayınlanmış yazıyı yayınlamak size bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir. Biz farklı olanı yazacağız illede o 500 sitede yayınlanan yazı kullanılması gerekirse kopyalamak yerine kafamızda yorumlayıp değişiklik yaparak yazacağız yazıda anlatılan aynı fakat anlatım şekli o 500 siteden farklı olmalıdır.
Makale yazarken seo kurallarına uymayı göreceğiz her makalede mutlaka h1, h2,h3 başlıkları yanısra bold, italik ve underline kurallarına göre önem verdiğimiz kelime yerleşimini sergileyeceğiz.


Site İçi Düzenleme
Sitemizin ana sayfa ve tekil yazı sayfalarında olması gereken ve olmaması gerenleri ortaya koyarak fazlalık ve gereksizleri kaldırıp olması gerekenleri ekleyeceğiz.


WordPress Seo Eklentileri
Wordpress sistemlerin olmazsa olmazı eklentiler sitemizin daha işlevsel ve seo yönünde daha gelişmiş hale getirmek için gerekli eklentileri kurmayı ve ayarlama ile kullanımlarını göreceğiz.


Meta Kuralları
Wordpress seo dersleri ile en önemli hususlardan birisi yazı ve ana sayfanın farklı title, description, ve keywordlerden oluşmasını ve metaların olması gereken kuralları uygulamalı olarak göreceksiniz.


Dış Seo İşlemleri
Sitemizde iç seo düzenlemesi ve makale yazımını öğrenip içerik girmeye başlayınca sitemizin desteklenmesi konusuna döneceğiz doğallıktan ödün vermeden nasıl diğer sitelerde sitenizin tanıtımı yapılır uygulamalı olarak göreceğiz.


Bacllink Alım İşlemleri
Yine dış seo işlemlerinden birisi olan sitenize ve alt sayfalarınıza backlink alım işlemi ve hangi sitelerden nasıl backlink alınacağı nelere dikkat edileceğiniz bizzat göreceğiz.


Sosyal Medya Kullanımı
Olmazsa olmazlardan biriside sosyal medya ayağıdır. Facebook, Twitter, Google+, Friendfeed, Digg, Delicious,Digoo, Stumpleupon vs vs gibi sosyal medya artık bir webmasterin alet çantası kadar önemlidir. Bu mecraları en iyi şekilde nasıl kullanırız bizzat ekndi sayfalarımda uygulamaları göstereceğim.


Paravan Site Kurulum ve Kullanımı
Sitenizi googlede üst sıralara çıkarmanın bir parçasıda paravan siteler kurup sitenizi beslemektir. Bizler bunu ücretsiz servisler olan blogger, wordpress, tumblr, blog gibi servislerden sitemizin domainini ve içeriği ile uyumlu siteler yaparak faydasını göreceğiz.


Webmaster Site Yöneticileri
Sitenizin durumu, hataları gibi durumları kontrol edebileceğiniz google site yöneticisi ve bing webmaster tool ve son olarak çıkan yandex webmaster sayfasına kayıt olu sitemizi ekleyerek daha hızlı index ve daha fazla ziyaretçi çekmeyi göreceğiz.


Sitemap ve Robots.txt Kullanımı
Bir sitenin kurulduğu andan itibaren olması gereken sitemap.xml (Site haritası) ve arama motorlarına yön veren şunu indexle bunu görme diye komut verebileceğiniz robots.txt standart olarak yoktur biz ekleyecez ayarlarını yapacağız.

WordPress Seo Dersleri Başlıyor
Evet arkadaşlar bir site belirleyin daha önce olan yada yeni yapabileceğiniz derslerde vereceğim teknikleri uygulayın siteniz 1 ay gibi bir sürede yaşayacağı farkı ve edineceğiniz tecrübeyle diğer sitelerinizide süper konuma getirmenin verdiği heyecan ve güveni hiç birşeyde bulamayacaksınız. WordPress seo dersleri için hazırsanız Allahımın verdiği imkanla bende bildiğimin tamamını anlatmaya hazırım rabbim utandırmasın inşeAllah


Kaynak: WordPress Seo