Wordpress Sitemap Kurulum Anlatımı Webmasteryolcu

webmasteryolcu
30-07-2011, 18:33   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Merhaba arkadaşlar wordpress eklenti dersleirmizin ilkinde sitemap  (site haritası) eklentilerini ela alacağız faydaları kullanım alanlarını  ve kurulum kullanım ayarlarını bu sersimizde görmüş olacağız.

 WordPress Site Haritaları

 Öncelikle sitemap arkadaşlar türü ne olursa olsun tüm sitelerde  mutlaka ve mutlaka bulunması gereken bir özelliktir. Olmaması hayati  tehlikemidir? tabiki değildir ama sitenizin başarılı ve otoriter olması  için atılması gereken adımlardan biriside sitemap özelliğinin aktif ve  güncel olarak kullanılmasıdır.


 Sitemap Türleri: sitemap olarak wordpress sitelerimizde kullanabileceğimiz 3 çeşit eklenti bulunmaktadır.


  • Yazı ve Sayfalar İçin Sitemap
  • Resimler İçin Sitemap
  • Ve Videolar İçin Sitemap

 Yukarda saydıklarım arasında ilk 2 eklentiyi aktif olarak kullanacağız değerli arkadaşlar.

 Sitemap Amacı ve Avantajları

 Site haritamız sayesinde google ile daha iletişim halinde olacağız  sitemize eklenen, yazı, resim ve sayfaları eklendiği an itibari ile  googleye bildirecek google botlarıda sitenizi saniyeler içinde  indexlenmesine olanak sağlayacaktır.

 Sitemap Seo Ektikisi: Botlara kolaylık sağlamak  adına bir sayfada toplanan tüm linkler arama motoru botlarına  sunulmaktadır. Bu şekilde olan bir site arama motorları nezdinde  başarılı olarak algılanacaktır.

 Sitemap Eklentisi

 Şimdi eklentimizi tanımaya ve kullanmaya başlıyoruz wordpress  sitemizde menüden Eklentiler kısmına gerelerek Yeni ekle tıklıyoruz  arkadaşlar açılan sayfada ara linkine tıklayarak açılan sayfada eklenti  ismini yazarak arama yapacağız.

 Eklenti İsimleri: Size benimde kullanmış olduğum eklenti isimleirni verecem milyonlarca site tarafından kullanılan


  • Google XML Sitemap
  • İmage Stemap
  • Sponsorumuz: Otobüs

 İlk olarak Google  XML  Sitemap eklentisini kurup etkinleştiriyoruz.

 Google XML Sitemap

 Eklentiler yeni ekleye tıkladıktan sonra ara linkine tıklayıp eklenti  adını yazaraz yada bu eklentiyi popüler linkine tıklayarakta bulmanız  mümkündür. Aşağıda Eklentiyi arama ve çıkan sonuçlarda eklentinin yeri  görünmektedir.
 Not: Şimdi güncelle yazısı sizde çıkmayabilir çünkü o eklenti bend ekurulu olduğu için öyle sizde ise Şimdi Kur yazması gerekir.

 Google XML Sitemap Arama Ekranı

 Wordpress Sitemap Eklentileri

 Sitemap Eklentisi Kurulum


 Şimdi kur butonuna tıkladığınızda yükleyip etkinleştiriyoruz  arkadaşlar. Yükleme işi bitince wordpress menü ayarlar kısmında  XML-Sitemap adında bir ayar linki oluşacak oraya tıklıyoruz ve eklenti  ile ilgili ayarlarımızı yapıyoruz.

 Resim Sitemap Eklentisi

 Resimlerinizin google görsel aramalarında daha çok çıkması ve üst  sıralarda olması için mutlaka google image sitemaps kullanmalısınız.  Eklentimizin adı 
Google XML Sitemap for Images
 Yukarda anlattığım şekilde arama yaparak bulup kuruyoruz  etkinleştiriyoruz ayarlar içinse wordpress menüsünde Araçlar kısmında  İmage Sitemap linkine tıkladığınızda açılan sayfada Generatr İmage Sitemap butonuna tıklamanız yeterlidir.


 NOT: bu eklenti yeni eklenen konu ve resimleri otomatik görmez yeni  yazı sayfa eklediğinizde içinde resim varsa güncellenmek adına Generate  butonuna tıklayınız.


 Siteden Sitemap Sayfasına Link Verme

 Sitenizin alt kısmından mutlaka sitemap sayfanıza link verin arkadaşlar örnek olarak http://www.webmasteryolcu.com/sitemap.xml şeklinde link oluşmaktadır.


 Sitemap Google Site Yöneticisi
 Sitemapınızın daha etkin olması için ayrıca google site yönetici  araçları kullanarak sitemapınızı googleye bildirmelisiniz çok yakında  site yöneticisi araçlarını detaylı olarak kayıt olma ve kullanımını  anlatacağım arkadaşlar.