WordPress Temamı Geliştiren Kişinin Adını Silmek

ciper
11-06-2011, 19:56   |  #1  
ciper avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Selam, umarım forumda wordpress blogkullanan vardır. Sanırım her wordpress temada, o temanın enaltında hem Wordpress reklamı hem de temayı geliştiren kişininadı (reklam olarak) yer alıyor. Benim bloğumdaki temada reklamcümlesi olarak:"Blog at WordPress.com. Tema X, Y kişisitarafından yapılmıştır." diyor.
Bu satırdaki hem WordPress hem de temageliştiricisinin adını nasıl silebilirim? Bloğumda her sayfadadolu dolu içeriğim yok. O yüzden bu söylediğim reklamlar enaltlarda felan değil, yukarılarda görünüyor ve hiç hoşdurmuyor. Eğer sayfalarım yazıyla dolu olsa, o reklam satırıaşağı doğru kayar ve altlarda görünürdü, göze çarpmazdı.Ama şu anki durumda sayfalara girilince direkt karşıma çıkıyor.Yok etmenin bir yolu var mı? Bilenlerden yardım bekliyorum.

IceManF1
11-06-2011, 20:10   |  #2  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,546 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

HMTL şablonunda yerini bularak silebilirsin. Temanı Dreamweaver ya da NVU gibi bir programla açıp, rahatlıkla silebilirsin.
Ben Joomla kullanıyorum, ama bu herkes için geçerli bir şey.

ciper
20-06-2011, 13:56   |  #3  
ciper avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Bahsettiğiniz 2 program html bilgisi gerektirmeden silmeye yardım ediyor mu? Yani ne bileyim, bir yeri sileceğim diye html kodlarını (soru işareti gibi şeyleri) da yanlışlıkla silmeyeyim?

Yasemini
22-06-2011, 13:03   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Wordpress teması hazırlayıp bunu başkalarının kullanımına sunan kişi veya firmalar elbette kendi reklamlarını duyurmak için bu temaları hazırlıyorlar. Silinmemesi daha etik olur eğer o temayı kullanıyorsanız emeğe saygı demek oluyor bu ancak elbette sizin gibi linkleri kaldırmak isteyen arkadaşlar  kaldırabilirler linkleri.
Genelde Footer.php gibi bir dosya içinde olur linkler. Footer dosyasını bulup açtığınızda ilgili linkleri görür ve silerseniz. Ancak şimdilerde bazı tema sahipleri kendi linkleri kaldırılmasın diye kodlayarak koyuyorlar linklerini ancak onu da çözmenin yolları var.Google da biraz arama yapın coder decoder vb çözeceksiniz işi.