Wordpress ve Siteleriniz İçin Hız Testi

webmasteryolcu
16-12-2011, 08:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Merhaba değerli arkadaşlar son zamanlarda googlenin önem verdiği algoritmalardan biriside sayfanın açılış hızı performansı başta gelmektedir. Bu dersimizde sitemizin açılış hızı gecikmesine neden olan faktörleri görüp sitemizin 2 ayrı kuruluş tarafından testini yapıp başarısız olanlar için bir sonraki yazımda hızı engelleyen faktörlere neşter vuracaz inşeAllah.

Siteler Neden Yavaş Açılır
Sunucu bazlı faktörler, lokasyon bazlı faktörler hostinginizin yurtdışında olması, sayfanızdaki resimlerin boyutları büyük olması, çok fazla flash kullanmak, css dosyaları çok ve dağınık olması gibi onlarca faktör bulunmakta şimdi aşağıdaki linkte sitemizi ölçecez ve ayrıntılı rapor alacağız.

Gtmetrix
Aşağıda vereceğim linkte arkadaşlar kullanımı oldukça basit ingilizce olsada test sonunda size yazı ile derece verecek A başarılı, B idare Eder, C Önlem al, D Acil önlem al ve düzenleme yap şeklinde ve rakamla verdiği derece ise 100 üzerinden hesaplama yapmakta ve mutlak mertebe 85 üzerine çıkmalıyız. 85 göremeyen arkadaşlar ile bir sonraki yazımda önlem alarak dereceyi nasıl arttığını göreceksiniz.

Site Hız Testi: http://www.gtmetrix.com

Siteye girince Analyze Performance of: kısmının altında yer alan url kısmına sitenizi yazın ve Go Butonuna tıklayın arkadaşlar. 10 saniye gibi bir tarama süresi sonucunda ekranda verileri karşınıza dökecektir.

Sponsorumuz: Avon Ocak Katalog
Bende sizler gibi hem yazı yazarken hemde uygulama yapacağım fakat sizin bekletinizin tam tersi çıkacak.  diğer sitelerimle uğraşmaktan hiç vakit bulamadım bu sitenin performansına vakit ayırmaya aşağıda derecem baya bir düşük çıkacak olsun sitenizin puanı düşük çıkması sizi endişeye sevketmesin bir sonraki yazımızda nasıl yükselteceğimizi göreceğiz bende uygulama yaparak sitemden faydalarını göreceksiniz.


Evet sonuçları gördüğünüz http://www.webmasteryolcu.com hüsran yani burda şunu anlıyoruz arkadaşlar bahçeye ektiğiniz domates biber mutlaka yetişir verim verir ama iki türlü verir bunlardan biri ekip arada bir zararlı otları temizleyip diplerini çapalayarak ve arada destekleyici hayvan gübresi ile toprağı destekleyerek daha verimli olur. 

Sadece diker arada bir sularsak yukarda gördüğünüz benim performans gibi olur site yapmak kurmak yazı yazmakla bitmiyor arkadaşlar. Sitenizi test edin optimize etmek zamana uydurmak gerekiyor anlayacağınız.

Dediğim gibi benimki kötü çıktı diye üzülmek yerine sitemizin hastalıklı bölgelerine gerek antibiyotik gerekirse kangren olmuş o bölgeyi sitemizden söküp atacaz yoksa siteniz uzun zamanda başarısı olsada çok ağır olacaktır. Bir sonraki yazımda arkadaşlar sitelerimizi hızlandırmaya yönelik ayarlar, optimizasyonlar, ve performans artırıcı eklentilerle sitemizi 85 üzerine çıkaracaz Allahın izniyle.
Site Açılış Hızı Testi

Son Düzenleme: webmasteryolcu ~ 16 Aralık 2011 08:15