Xbox 360 sahiplerine önemli uyarı!

CHIP Online
14-04-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni Xbox'ı almak için elinizdeki Xbox 360'ı satmayı mı düşünüyorsunuz? Bizce o kadar acele etmeyin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xbo ... li-uyari_39704.html

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Xbox hakkındaki yeni bilgiler yavaş yavaş bir bütünü oluşturmaya devam ederken, ürün hakkında ortaya atılan son iddia, Xbox 360 sahiplerine "dur" dedi.


Yeni konsollar yıl içerisinde piyasada olacaklar ve hali hazırda PS4 ve Xbox 360 sahipleri, yavaş yavaş ellerindeki cihazları satmaya başladılar. Fakat öyle görünüyor ki yeni Xbox, 360 oyunlarını çalıştırmayacak. Yayınlanan bir rapora göre, eğer Xbox 360'daki sevdiğiniz oyunları yeniden oynamak istiyorsanız, yeni donanım buna hiçbir şekilde izin vermeyecek.


Sebep ise aslında çok basit; Microsoft aldığı bir kararla AMD'nin yeni çiplerini kullanacağını açıkladı. Tıpkı PC'lerdekine benzeyen bir oyun geliştirme tabanı sunan X86 sistemi, oyun geliştirmeyi çok daha kolaylaştırıyor. Fakat tüm bu yeni sisteme, 360'daki mimariyi destekleyecek eklemeler yapmak Microsoft'un bile düşündüğünden pahalıya mal oluyor.


Diğer taraftan PS4 cephesi de geçen zaman içerisinde benzeri bir sorunla karşılaşmış, çözüm olarak satın aldığı GaiKai'nin internet üzerinden "stream" yapma gücünü kullanacağını açıklamıştı. Internet bağlantısını zorunlu hale getiren bu sistemse en azından PS3 oyunlarını istenilen zamanda oynanabilme rahatlığını son kullanıcıya yaşatmayı hedefliyor.


Kısacası bundan sadece günler önce konu hakkında bilgi veren Microsoft blogger'ı Paul Thurrot'un söyledikleri bir bir gerçek olmaya başladı. Umarız ürünün fiyatı da kendisinin iddia ettiği üzere 500 dolar üzeri olmaz...

Tüm Konu: Xbox 360 sahiplerine önemli uyarı!

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr