Xbox One'a Windows 8 sızıyor!

CHIP Online
21-07-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Xbox One'ın oyun ve multimedya canavarı olduğunu biliyoruz. Ama bunu yapacağını bilmiyorduk!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xbo ... -siziyor_41493.html

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Son rötuşları atılan yeni jenerasyon konsollardan birisi olan Xbox One, bu zamana kadar sürekli oyunları ve aynı zamanda sahip olduğu eğlence sistemi özellikleri ile gündeme geldi. Fakat yapılan yeni bir açıklamaya göre, Xbox One Microsoft'tan çok daha farklı bir destek alabilir...


Microsoft Yapım ve Tasarım grup başkan yardımcısı Steve Guggenheimer, PC'lerdeki Windows 8 işletim sistemi ile Xbox One arasındaki bağlantıya değindi. "Xbox One'nın iki adet sistem mimarisi bulunuyor; bunlardan birisi oyun motoru diğeri ise Windows 8 motorunu çalıştırmakla yükümlü" şeklinde başladığı açıklamasında, konsolun Windows Kernel üzerine kurulduğunu da hatırlattı. Konuşmasının ardından Windows 8 uygulamalarının yüksek ihtimalle Xbox One üzerinde çalışabileceğinin altını çizen Guggenheimer, aynı zamanda yeni konsol için birçok yeni uygulamanın da yazılabileceğini dile getirdi.


Windows 8 uygulamalarının Xbox One'da çalışması, Microsoft'un büyük rekabet içerisinde olduğu PS4'e karşı açık ara üstünlük sağlamasına sebep olabilir zira video ve oyunların rahat bir şekilde uygulamalar aracılığı ile paylaşılabilmesi, oyunculara önemli ölçüde esneklik kazandıracaktır. Nitekim Microsoft çoktan yapımcıların kendi başlarına Xbox One için dağıtım yapamayacağını açıklamış durumda ki bu karar değişmediği sürece Windows 8 uygulaması geliştirenlerin yapabilecekleri hiçbir şey yok.

Tüm Konu: Xbox One'a Windows 8 sızıyor!

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr