Xbox One'dan ilk değişiklik!

CHIP Online
05-08-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One, daha piyasaya çıkmadan ilk değişikliği yaşadı bile!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xbo ... gisiklik_41866.html

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Microsoft ve Sony rekabetinin geldiği son noktayı, Xbox One ve PlayStation 4 haberlerimizle sık sık sizlere aktarıyoruz. Her iki konsolun da PC üzerinde benzeri donanımlarının hazırlanıp, GPU'larının ne şekilde test edildiğini ve sonuçlarını gösteren haberimize &lt;span style="text-decoration: underline;">buradan ulaşabilirsiniz...</span>


Yapılan bu testten midir bilinmez, Microsoft cephesinden gelen yeni açıklama, Xbox One'ın GPU'suna, piyasaya sürülmeden önce overclock yani hız aşırtma yapılacağını söylüyor. Xbox Live'ın başkan yardımcısı Marc Whitten, katıldığı bir programda yaptığı açıklamanın devamında şu sözleri sarf etti; "Geldiğimiz nokta an itibarı ile donanımların nasıl çalıştığını teoriden gerçeğe dönüştürdüğümüz bir dönem. Artık her parçaya yakından bakabiliyor ve eksiklerini tamamlayabiliyoruz. Misal; bu değişimlerden ilki, 800MHz'lik grafik işlemci saat hızına sahip olan Xbox One'ı, 853MHz'ye yükseltmemizle başladı."


CHIP Online Xbox One'ı denedi... İşte ÖN İNCELEME yazımız...


Bu açıklamadan sonra ortaya çıkan yegane durum, Microsoft'un rakibi olan Sony PlayStation 4'e olabildiğince yakın donanım özellikleri ile piyasaya çıkmaya çalışması gibi gözüküyor. İki konsolun da AMD Jaguar işlemciye sahip olmasıysa, uzun dönemde konu hakkında çok da büyük üstünlüklerin sağlanamayacağının işaretçisi. İşlemci haricindeyse, pek tabi iki konsolun kendilerine has özellikleri bulunuyor. Sony hafıza konusunda büyük çalışmalar yapıyorken, Microsoft kendisini cloud sunucular ile ön plana atmaya çalışıyor.


Tüm bunlara ek olarak, Whitten'nın söylediklerine bakılırsa, Xbox One artık "internal beta" aşamasına geçmiş bulunuyor ve birçok yapımcı, an itibarı ile son geliştirme kitiyle çalışmalarına başlamış durumda.

Tüm Konu: Xbox One'dan ilk değişiklik!

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: www.chip.com.tr