Xerox modelleri kafalarına göre kopyalıyor

CHIP Online
10-08-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bazı fotokopi makinelerinin, kopyaladıkları kağıtları kafalarına göre değiştirdiği ortaya çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xer ... pyaliyor_41947.html

Resimlerle: Skandal Facebook sayfaları!

Xerox'un bazı fotokopi modellerinde çok ilginç bir problem ortaya çıktı. Ofislerde fotokopi cihazlarını kullanan çalışanlar, cihazların fotokopisi alınan belgelerdeki bazı rakamları "kendi kafasına göre" değiştirdiğini fark etti. Örneğin, belgede yer alan "54,60" biçimli bir sayının "54,80" olarak kopyalandığını fark ettiler. 


Detaylıca yapılan araştırmada, cihazın bazı 6 rakamlarını, kendi kafasına göre 8'e çevirdiğini fark ettiler. Xerox Workcentre 7535s ve 7556s modellerinde çıkan bu problem yüzünden, fotokopisi alınan pek çok belgenin çöpe gittiği kaydedildi.


Problemi inceleyen bilgisayar uzmanları, fotokopi makinesinin hafızasındaki yazılımın bazı kağıtların üzerindeki 6 rakamının çengelinin ucundaki açıklığı okuyamadığını ve onun 8 olduğunu düşünerek cihazın yazıcısına 8 rakamını yazma komutu verdiğini tespit ettiler. Sorunun çözümü için fotokopi makinesi sahiplerinin teknik servislerle iletişime geçmesi gerekiyor.


Sizin kopyaladığınız belgelerde de rakamlar farklı kopyalanmış olabilir. Vergi dairesine göndereceğiniz orjinali aslında 60 bin dolar olan bir faturanın birden 80 bin dolara dönüşmesi, fazladan 20 bin veya belki 200 bin dolarlık gelir vergisi ödemek zorunda kalmanız anlamına gelebilir. 

Tüm Konu: Xerox modelleri kafalarına göre kopyalıyor

Resimlerle: Skandal Facebook sayfaları!

Kaynak: www.chip.com.tr