Xerox'un yeni stratejileri

CHIP Online
14-08-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Xerox daha az yazıcı ve kağıt kullanımını nasıl sağlıyor? İşte şirketin çözümü...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xer ... tejileri_35290.html

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox'un CEO'su Ursula Burns yaptığı bir açıklamada, müşterilerinin beklentilerini karşılamak ve rekabetçi konumunu korumak adına Xerox'un gerektiğinde potansiyel gelirlerini azaltabilecek iş stratejileri uyguladığını söyledi. Ursula Burns Harvard Business Review'de yayınlanan değerlendirmesinde, diğer şirketlere örnek olacak saptamalarda bulundu.


Harvard Business Review'da görüşlerine yer verilen Ursula Burns; müşterilerin yeşil hedeflerinin peşinden gitmek Xerox'un karını düşürüp, iş kaybına neden olmaz mı sorusuna; "Olabilir ancak bunu bizim yerimize bir başkasının yapması daha da kötü olmaz mı?" cevabını veriyor. Eğer Xerox yeşil ve müşteri dostu yaklaşımları uygulamazsa, başka biri uygulayacak ve işinin sürdürülebilirliğini sağlamak yerine dışarıdakilere pazarını kaptırmış olacak diyen Ursula Burns, rekabette erozyona uğramamak ve işin içinde kalarak kendini yenileyebilmek için yeni dönemde farklı davranmanın önemini vurguluyor.


Xerox son yıllarda, müşterilerine verdiği yönetilen baskı hizmetleri ile buz dağının altında kalan görünmeyen maliyetleri ön plana çıkararak, kendisinden çok müşterilerinin çıkarlarını ön plana alıyor. Müşterilerinin donanım, servis giderlerini azaltmaya, kağıt, toner gibi sarf malzemesi harcamalarında kazandırmaya, verimliliği artırmaya, iş akışını hızlandırmaya yönelik yaklaşımlar ortaya koyuyor.


Yönetilmeyen baskının maliyeti görünenden daha yüksek


Xerox'un sunduğu yönetilen baskı hizmetleri, sürdürülebilirliğe olduğu kadar şirketlerin karlılığına da büyük etki ediyor. Yönetilmeyen baskının şirketlere verdiği zararları bağımsız araştırmalar da ortaya koyuyor. IDC araştırmalarından elde edilen verilere göre, şirketlerin çoğu, kaç adet baskı cihazı olduğunu bilmiyor. İhtiyacı olandan 10 kat daha fazla ofis cihazına sahip olan binlerce şirket bulunuyor.


Tüm Konu: Xerox'un yeni stratejileri

Kaynak: www.chip.com.tr