Xiaomi Mİ 8 Özellikleri Nelerdir

seto__
30-09-2020, 18:37   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
869 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

2018 mayıs'ta çıkan Xiaomi'nin fiyat performans cihazı Xiaomi Mi 8 birçok kullanıcı tarafından tercih edildi. İşte sebepleri!

Tasarımı Nasıl?

7000 serisi alüminyum çerçeve ile çevrelenen Xiaomi Mİ8, cam kasaya sahip. Hem ön hem arka kasa yeni nesil Gorilla Glass çizilme ve darbelere karşı cam koruma ile birlikte geliyor. 175 gram ağırlığındaki Mİ 8, 7.6mm inceliğe sahip. Bu kasa ile fiyat bandındaki en premium hissettiren telefonlardan biri olmayı başarıyor. Ayrıca tarzınıza göre siyah, mavi veya altın rengini de tercih edebilirsiniz.

Ekran Özellikleri Neler?

Samsung üretimi Süper Amoled panel teknolojisi kullanan Xiaomi Mİ8’in en başarılı olduğu konulardan biri de ekran. Süper amoled panel sayesinde siyahlar tamamen siyah, renkler olabildiğince canlı görünüyor. 1080x2248 piksel aralığına sahip ekranda içerik tüketmek, video izlemek oldukça tatmin edici.

Teknik Özellikleri Neler?

Qualcomm Snapdragon 845’den gücü alan Xiaomi Mİ8 hem sosyal medya uygulamalarında hem oyunlarda yüksek performans sağlayabiliyor. Bu 8 çekirdekli işlemci mimarisinin 4’ü günlük işlerde pil performansını güçlendiren düşük frekanslı çekirdekler. Diğer 4’ü ise oyun ve grafik işlemlerinin yoğun olduğu uygulamalarda devreye otomatik giren yüksek performans çekirdekleri. Bu sayede günlük işlerde telefonunuzla daha çok vakit geçirmeniz amaçlanmış. Ram tarafında ise ihtiyacınıza göre 8 veya 6 gb ram tercih edebilirsiniz. Hafızası arttırılamayan Mİ 8, 64 gb ve 128 gb olarak olarak marketlerde yerini alıyor.

Pil Ömrü Ne Kadar?

Çıkarılamayan 3400 mAh bataryaya sahip. Bu batarya boyutu ve Xiaomi optimizasyonu ile birlikte 1 günü rahat rahat çıkarmanız mümkün. Kutu içeriğinden çıkan 18 W gücünde hızlı şarj cihazı ve Qualcomm Quick Charge 4+ ile birlikte yarım saat içerisinde %60 oranında şarj edilebiliyor.

Kamera Özellikleri

2 arkada bulunan 12 megapiksellik kameralar ve 1 önde olarak yapılandırılmış 20 megapiksellik selfie kamera modülü sayesinde hem sosyal medya paylaşımlarında hem anı fotoğraflarınızda oldukça memnun kalacağınız sonuçlar üretiyor. Günümüzün trendi olarak gösterilebilecek canlı odak, telefoto, 2x optik yakınlaştırma da Xiaomi Mİ8’de eksik edilmemiş. Bunun haricinde 4k 30fps değerlerinde video kaydı da yapabiliyor.

   

Son Düzenleme: seto__ ~ 30 Eylül 2020 18:38 Neden: