XP'de Terminal Server Kurmak

cyborgmx
22-01-2011, 12:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Merhaba sevgili chip okurları,
Bir konu hakkında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.Şimdi bizim bir şirketimiz var ve idari bölümde 5 adet pc var.Bir pc de Ticari Program yüklü ve ben bu programı daha güçlü donanıma sahip başka bir bilgisayara kurup bu bilgisayarıda server haline getirmek istiyorum.Ve diğer bilgisayarlardan bu server üzerindeki programa erişim vermek istiyorum.Bunu yapmak istememdeki neden programın yüklü olduğu bilgisayardan kullanıcıları uzak tutmak yani internete girmek flash bellek takmak gibi.Ayrıca bu bilgsayarda günlük otomatik yedek almasını sağlayacağım.
 
Şimdi asıl sormak istediğim şu ben bu bilgisayarı server yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim.Win 2003 terminal sunucu kursam lisans sorunu doğacak.XP yi terminal sunucu haline getirmek içinde pek iç açıcı bilgiler bulamadım bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

MicrosoftGenci
14-02-2011, 15:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

senin yapıcağın tek bir yol var win 2008 kurup tr yamasını yüklemek ve crack aktivasyon edebilirsin ve güncelleme bile alabilirsin. bilgisayarları domine ekleyip işde muhasebe bilgisayarları bir mail üzerine toplayıp onun üzerinden dosya paylaşımı yapabilirsin mail dediğim bütün gruplar için ayrı ayrı mail tanımalısın onlar üzerinden zaten dosya paylaşımı yapabilirsin.sınırlıyabilirsin filitreleme uyguluyabilirsin.

Yavuz Taşcı
15-02-2011, 18:35   |  #3  
Yavuz Taşcı avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Merhabalar.. Server bilgisayarınız üzerine Windows server 2003 işletim sistemini kurup ve ardından Active Directory'i ınstall ederek ortamda ki client bilgisayarlarınızı da domain'e join edebilirsiniz.. Diğer bir seçenek ise, server bilgisayarınız üzerinde bulunan programa erişim sağlamak için "teamviewer" yazılımından da faydalanabilirsiniz. Sorununuz ile ilgili ek bilgi almak için ise www.cozumpark.com bilişim portalından da faydalabilirsiniz..
Kolay gelsin...