Xp Hızına Hızkat :)

ErenTu
31-12-2006, 13:19   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

[[Merhaba Şimdi Aşşağıda vereceğim kodları kopyalayarak Notepad e yapıştırın ve sonra bu dosyayı .reg olarak kaydedin ..
Dosyayı kaydettikten sonra kaydettiğiniz klasöre gidin ve .reg dosyasına tıklayın. Karşınıza bi seçenecek çıkacak buna evet olarak yanıt verin. ]]
Kırmızı alanı kopyalayınız

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS Templates]
@="Max Cache"

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS TemplatesSuper Cache]
@="Super Cache"
"NameCache"=hex:00,ff,00,00
"PathCache"=hex:ff,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS TemplatesMax Cache]
@="Max Cache"
"NameCache"=hex:00,18,00,00
"PathCache"=hex:c8,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS TemplatesHuge Cache]
@="Huge Cache"
"NameCache"=hex:80,13,00,00
"PathCache"=hex:90,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS TemplatesLarge Cache]
@="Large Cache"
"NameCache"=hex:a0,0f,00,00
"PathCache"=hex:80,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS TemplatesMedium Cache]
@="Medium Cache"
"NameCache"=hex:20,0f,00,00
"PathCache"=hex:50,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetcontrolFi leSystem]
"NameCache"=hex:00,18,00,00
"PathCache"=hex:c8,00,00,00

delikanli53
31-12-2006, 15:02   |  #2  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

xp nin hızını mı arttırıyor yani bu

İtacHi_
31-12-2006, 17:16   |  #3  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

arkdaş saol farkedilecek  kadar xp hızlandı paylaşımın için saol.

delikanli53
31-12-2006, 17:32   |  #4  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bende hiçbir fark etmedi bişey anlamadım bunun kötü amaçlı olduğunu düşünmeye başladım mod inceledi mi acaba.

Selçuk İslamoğlu
31-12-2006, 18:22   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Farketmez çünkü yollar doğru değil. (copy/paste hatası)

Arkadaş [ kod ] ve [/ kod ] içinde kullanırsa belki düzelebilir.

delikanli53
31-12-2006, 18:29   |  #6  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

hımm seluk bey yani hiçbir işe yaramayacağını biliyoruz da bunları kayıt defterinden elle yaparsak bir gelişme olur mu

not: chip kasım 2004 den bu yana bilgisayar hızı ile ilgili herşeyi yapmış bulunmaktayım Kahkaha bunun işe yarayacağını sanmıyorum

TuncaBozkurt
31-12-2006, 18:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006
Selçuk İslamoğlu
Farketmez çünkü yollar doğru değil. (copy/paste hatası)

Arkadaş [ kod ] ve [/ kod ] içinde kullanırsa belki düzelebilir.

en bariz hata da şu:
örnek olarak [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionFS Templates] yi alırsak bunda \ işaretlerinin olmadığını ve Version un V ersion şeklinde yazıldığını görüyoruz.

ErenTu
31-12-2006, 23:06   |  #8  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

arakadaşlar işe yaramadıgınımı düşünüp kötü bir yazılım içerdiginimi düşünüyorsunu ve hız mı istiyorsunuz buyrun ...

ErenTu
31-12-2006, 23:07   |  #9  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

WİNDOWS XP İPUÇLARI 1
1. MSN Messenger'ı kapatmak:
Windows Messenger, Windows XP ile beraber masaüstünüze girdi. Program ekranın sağ alt köşesinde görev çubuğuna yerleşiyor ve konuşma balonları yardımıyla devamlı olarak bir kullanıcı hesabı açmanızı istiyor. Ancak bu çok uzun sürmeyecek!

İPUCU: Bu sohbet aracının tacizlerinden basit bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bunun için Başlat menüsündeki Tüm Programlar/ Windows Messenger komutunu çalıştırın. Bu sayede söz konusu sohbet istemcisi ekrana gelecektir. Ekrana gelen pencere üzerindeki hesap açma sorusuna olumsuz yanıt verin. Şimdi program ana penceresindeki Araçlar/Seçenekler komutunu çalıştırın ve Tercihler kartını aktif hale getirin. Genel başlığı altında bulunan ilk iki seçenekteki işaretleri kaldırın. Böylece Messenger'ın çalışmasını engelleyebilirsiniz. Ancak isterseniz Messenger'ı sisteminizden komple kaldırabilirsiniz. Bu aracı nasıl kaldıracağınızı ve istemediğiniz diğer Windows donatılarını da sabit diskinizden nasıl temizleyebileceğinizi 7.Maddedeki İstenmeyen Windows XP bileşenlerini kaldırmak ipucundan öğrenebilirsiniz.

2. Disk Temizleme'nin kendi kendine çalışmasına son:
XP, disk temizleme sihirbazını kullanımınıza sunuyor. Ancak bu sihirbaz, oldukça zaman alan birleştirme aracını, genellikle kullanıcı açısından uygun olmayan zamanlarda çalıştırıyor. Artık bu sihirbaz sizin çalışmanızı etkileyemeyecek.

İPUCU: Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın ve Aç kutusuna regedit yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen penceredeki

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionExplorerMyComputercleanu
ppath anahtarı altında bulunan (Varsayılan) öğesine iki kere tıklayın. Dize Düzenle penceresindeki Değer Verisi satırında bulunan %SystemRoot%system32cleanmgr.exe /D %c değerini silin. Yaptığınız değişikliği Tamam düğmesine tıklayarak onayladığınız andan itibaren program bir daha sizi rahatsız etmeyecektir.

3. İstenmeyen XP bileşenlerini kaldırmak:
Windows XP'nin kullanışlı donatılara sahip olması güzel bir ayrıcalıktır. Ancak kullanıcının işletim sisteminin kurulumu esnasında hangilerinin yüklenmeyeceğine karar verebilmesi çok daha güzel olurdu.

İPUCU: Kurulum esnasında standart olarak yüklenen araçları sonradan silme şansına sahipsiniz. Bunun için ilk olarak C:WINDOWSINF klasörünü açın. Şayet söz konusu klasörü gezgin penceresinde göremiyorsanız, Araçlar/Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın ve Görünüm kartı üzerinde bulunan Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini etkinleştirin. Bu klasör içerisinde bulunan SYSOC.INF dosyasını bir metin editörü yardımıyla açın ve her satırdaki hide sözcüğünü sildikten sonra dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle/Kaldır penceresindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklayarak istediğiniz bileşenleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

4. Hata bildirimini engellemek:
XP, bir program kilitlenecek olursa, NT'den tanıdığımız Dr. Watson hata raporcusunu otomatik olarak çalıştırır. Ancak bu araç önceki versiyonundan farklı olarak her seferinde hafızanın bir kopyasını da Microsoft'a göndermek istiyor.

İPUCU: Başlat/Denetim Masası penceresinde, Performans ve Bakım bağlantısı altında bulunan Sistem üzerine tıklayın. Ekrana gelen pencere üzerinde bulunan Hata Bildirimi düğmesine tıklayın. Daha sonra Hata bildirimini devre dışı bırak seçeneğini işaretleyin ve Önemli hata oluştuğunda bana bildir seçeneğindeki işareti kaldırın.

5. Düşük sabitdisk alanı mesajını engellemek:
Sabit diskiniz üzerindeki boş alan oranı düşecek olursa, XP devamlı olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir.

İPUCU: Tabii ki bu isteği de engelleyebilirsiniz. Bunun için Kayıt Defteri Düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve HKEY_CURRENT_USER SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExpl orer anahtarını aktif hale getirin. Farenin sağ düğmesini kullanarak pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve bunun sonucunda ekrana gelen nesne menüsündeki Yeni/DWORD Değeri komutunu kullanarak yeni bir değer oluşturun. Bu yeni öğeye isim olarak NoLowDiskSpaceChecks girin ve üzerine iki kere tıklayarak değer verisini 1 olarak değiştirin. Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Paylaşımları Bilgisayarımdan kaldırmak:
Bilgisayarımdaki paylaşım listesine isteyenler rahatlıkla ulaşabilirler. Bu liste ne kadar uzunsa o kadar karmaşık görünür.

İPUCU: Paylaşım simgelerini rahatlıkla silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerindeki HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionExplorer MyComputerNameSpaceDelegateFolders anahtarını aktif hale getirin ve hemen altındaki {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} öğesini silin. Windows XP'yi yeniden başlattıktan sonra paylaşım simgeleri artık Bilgisayarım penceresinde görünmeyeceklerdir.

7. Fazladan Memory:
Windows XP kullandığınız ya da kullanmakta olduğunuz programların .dil (dynamic link libraries) dosyalarını belirli bir zaman dilimi içerisinde hafızasında tutar. Bu özelliği kapatarak birazcık hafızaya sahip olabiliriz. Bunu gerçekleştirmek için; HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionExplorer anahtarına gidin, burada yeni bir DWORD değeri oluşturun (sağ tıklayıp new > DWORD value) bu DWORD değerinin adını AlwaysUnloadDll yapın ve değerini 1 yapın. Windows XP'yi yeniden başlattığınızda yapılan değişiklikler aktif olacaktır.

8. Boot Dosyalarıyla Açılışı Hızlandırın:
Regedit'e girip HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDfrgBootOptimiz eFunction anahtarına gidin, burada Enable adındaki string anahtarı bulun ve değerini Y yapın. Bu açılış zamanını hızlandırma da yardım edecektir.

9. Windows XP'yi Hızdan Uçurun:
Windows XP'nin yavaş çalıştığını düşünüyor ve hızlandırmak istiyor olabilirsiniz, işte size ilaç olacak bir ayar. Regedit'e girip HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPr iorityControl anahtarına gidin, burada sağ tıklayıp new > DWORD value deyin isim olarak ta IRQ8Priority deyin ve değerini 1 yapın.

10. Shared Document'i Kaldırın:
My Computerdan Shared Document klasörünü kaldırmak için Regedit'e girip; HKEY_ LOCAL_MACHINESOFTWARE/

Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/MyComputer/NameSpace/DelegateFolders anahtarına gidin, burada

{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b 30ee} anahtarını silin.

11. Schedule Task Kapansın:
I.E 6 sunucuya her bağlandığında schedule task çalıştırmak ister, bu da kullanıcıya Internet'te yavaş surf olarak geri dönmektedir, zaten yavaş olan internet bağlantısını daha da yavaşlatmamak için bu özelliği kapatmakta fayda var. Bunun için; HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/ Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace anahtarında ki {D6277990-4C6A-11CF-8D87-OOAA0060 F5BF} alt anahtarını silin.

12. Her CD'de Autorun Olmasın İstiyorsanız:
Kronik sorun: Ne zaman CD sürücüsüne bir disk koysanız Windows XP'nin CD ile ne yapmak istediğinizi soran bir mesaj ile karşılaşırsınız. Bu can sıkıcı özelliği tarihe gömebilirsiniz. Nasıl mı? İşte yanıtı...

Pratik çözüm: Windows XP'nin CD sürücünüze yerleştirdiğiniz her CD için size içeriği ile ilgili nasıl bir işlem yapılması gerektiğini soran mesajını görmekten sıkıldıysanız bu özelliği tamamen kapatmanız ya da CD türlerine göre farklı işlemler yapmanız mümkün. CD sürücünüzün ikonu üzerinde sağ tıklayarak Özellikler seçeneği üzerinden Otomatik Kullan sekmesine ulaşın. Bu bölümde Windows XP'nin hangi tür CD'de nasıl bir işlem yapacağını belirleyebilirsiniz.


Bu özelliği tamamen kapatmak içinse Çalıştır menüsünde regedit yazmak suretiyle Kayıt Defteri Düzenleyicisini açarak sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSetServicesCdrom kaydını bulun. Burada yer alan Autorun değerini
16. Disk Birleştiricisini Nesne menüsüne eklemek:
Sabit diskin birleştirilmesi çalışma hızını olumlu yönde etkileyecektir. Ancak Microsoft geliştiricileri bu aracı maalesef sistemin derinliklerine gizlemişler.

İPUCU: Hayatı kendiniz için kolaylaştırın ve bu fonksiyonu sürücülerin Nesne menüsüne ekleyin. Bunun için üzerine tıklayarak DEFRAGXP dosyasını kullanabilirsiniz. İlk olarak söz konusu dosyayı sabit diskinize kaydedin ve üzerine sağ tuşla tıklayarak açılan nesne menüsündeki Yükle komutunu çalıştırın. Bu sayede, dosya içerisindeki ayarlar, Windows'a yüklenecektir. Artık sabit diskinizin nesne menüsünde bulunan Diski Birleştir komutunu kullanabilirsiniz.

İsterseniz Kayıt Defteri Düzenleyicisinde uygun değişiklikleri yaparak söz konusu komutu kendiniz de ekleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın ve HKEY_CLASSES_ROOTDriveshell\ anahtarını aktif hale getirin. Daha sonra Yeni/Anahtar komutunu kullanarak, Diski Birleştir adında yeni bir alt anahtar oluşturun. Daha sonra buraya command adında yeni bir klasör daha ekleyin. Şimdi pencerenin sağ tarafındaki boş alana farenin sağ düğmesini kullanarak tıklayın ve nesne menüsünde Yeni/Dize Değeri komutu yardımıyla DEFRAG.EXE %1 değerine sahip yeni bir öğe oluşturun. Son olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatın.

17. Başlat Menüsünü Hızlandırın:
Menülerin daha hızlı açılmasını istiyorsanız Regedit'e girip HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve MenuShowDelay değerini 1 yapın.

18. Windows Version Numarasını Masaüstüne Ekleme:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarını açın ve sağ taraftaki PaintDesktopVersion adındaki öğenin değerini 1 olarak girin.(yoksa oluşturun)

19. İnternet Explorer Sebep Yokken Hata Veriyor?:
Internet'te dolaşırken, önemli bir işle meşgul olurken, ya da çeşitli sitelerde haberleri okurken hiçbir sebep yokken Explorer'in hata verip kapanması (tüm I.E pencereleri) hiçte hoş olmayan bir durumdur, bunu bir nebze olsun durdurmak için aynen yukarıda Explorer'da yaptığımız yöntemi uygulayacağız. Her zaman ki gibi Regedit'e girip

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionExplorerAdvanced anahtarına gidin. Burada BrowseNewProcess adında yeni bir string değeri oluşturun (tırnaklar olmadan) ve değerini yes olarak belirtin, Internet Explorer için şu an tam bir çözüm yok, bu en iyisi denilebilir, biraz hafızadan kaybettirse de.

20. Windows XP'yi Hızlı Kapatma:
Yine start > run -regedit 'deyip Regedit'e giriyoruz, burada HKEY_CURRENT_ USERControl PanelDesktop anahtarına gidin, ve AutoEndTask DWORD değerinin değerini 1 yapın.

21. Programların Timeout süresini değiştirmek:
Şayet bir program, işletim sistemine uzun süre bilgi vermezse, XP bu programın kilitlendiğini farz edecektir. Söz konusu Timeout süresini değiştirebilirsiniz.

İPUCU: Timeout süresini değiştirmek için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın ve HKEY_CURRENT_ USER Control PanelDesktop anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan HungAppTimeout öğesini değiştirmek için üzerine iki kere tıklayın ve bunun sonucunda ekrana gelen pencere üzerindeki Değer Verisi kutusuna milisaniye olarak istediğiniz bir değer girin.

22. Bootvis ile sistem açılışını hızlandırmak:
XP, daha önceki Windows versiyonlarına kıyasla çok daha hızlı açılıyor, isterseniz açılış süresini daha da kısaltabilirsiniz.

İPUCU: Windows XP'nin açılışını hızlandırmak için Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan ve üzerine tıklayarak yükleyebileceğiniz Bootvis isimli aracı kullanabilirsiniz. Kuruluma ihtiyaç duymayan programı kullanmak için arşiv dosyasını açmanız yeterli olacaktır. Bootvis'i çalıştırın ve Trace/Next Boot+Driver Delays komutunu çalıştırın. Son olarak ayarlar üzerinde değişiklik yapmadan OK düğmesine tıklayın. Bootvis, sistemi yeniden başlatacak ve ardından açılış işlemini analiz edecektir. Aynı zamanda sistemin açılışındaki her bir adımı grafik olarak da görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra elde edilen sonuçlar doğrultusunda açılışın düzenlenmesi için Trace/Optimize System komutunu çalıştırın. Bunun sonucunda Windows XP bir kez daha yeniden başlatılacak ve açılış işlemi optimize edilecektir. Bundan böyle işletim sisteminiz, daha öncekine kıyasla biraz daha hızlı açılacaktır.

23. Ağ bağlantılarını hızlandırmak:
Windows XP, normalde yeni hizmeti Ouality ofServicei (QoS) otomatik olarak yükler. Bu, hiçbir şey kazandırmamasına rağmen, DSL bağlantılar da dahil olmak üzere online bant genişliğinizin yüzde 20'sinin kaybolmasına neden olur.

ErenTu
31-12-2006, 23:08   |  #10  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Windows xp internet hız sınırlamasını kaldırmak

Dikkat !! Sadece Windows Xp professional için Windows xp prof. sadece 80 % internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını 20 % coğalta bilirsiniz.
Bunun için : Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam yapmanız yeterli.

MICROSOFT BİLGİ SORGULAMASINI KAPATMAK : XP

Hoş değil: Bilgisayarınızla her internete bağlandığınızda sisteminiz Microsoft tarafından sorgulanır.Bu işlem sistem kayıt defterindeki RegDone değeri "1" e ayarlanmadığı sürece
böyle devam eder . Windows Update sırasında bilgisayarınızla ilgili tam olarak hangi bilgilerin karşıya gönderildiğini ise sadece Microsoft bilmektedir. Eğer bilgisayarınızla ilgili bilgilere bakılmasını istemiyorsanız: sistem kayıt defteri düzenleyicisini açın. "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion" altında "RegDone" değerine çift tıklayın Çıkan kutuya "1" değerini girin.

MENÜLERDE GEZİNME HIZININ ARTTIRILMASI

Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu regitry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir. Bunun için kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülecektir...

KİLİTLENME SONRASINDA OTOMATİK RESTART

XP'nin ne kadar güvenli çalıştığını duymuşsunuzdur. Ancak bu işletim sistemi de çeşitli sorunlardan ötürü kilitlenebilir ve tabii ki aksi yönde her hangi bir şey yapılmadığında hareketsiz kalabilir .
İpucu:Sistem kilitlendiğinde bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlatılmasını sağlayan fonksiyonu etkinleştirin. Bunun için ilk olarak "Başlat/Denetim" Masası penceresindeki Sistem simgesini çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki Gelişmiş kartını aktif hale getirin . "Başlangıç ve kurtarma" başlığı altında bulunan ayar düğmesine tıklayın ve "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneği'nin üzerine tıklayarak işaretleyin. Bu sayede bilgisayar, sitem kilitlendiğinde sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak yeniden başlar...

DÜZENLİ INTERNET EXPLORER UPDATE'lerini ENGELLEMEK

Windows XP dahilindeki Internet Explorer 6.0 her 30 günde bir kendisi için yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol eder . Gerçekten bir güncelleme varsa ve bu yüklenmezse , XP yeni bir hatırlatma penceresiyle devamlı olarak karşınıza çıkar .
İpucu : Eğer gerekli olursa güncellemeleri manuel olarak başlatmanız daha iyi olacaktır . Bunun için "Başlat /Çalıştır" komutunu çalıştırın ve "Gurup ilkesi" penceresine ulaşmak için "gpedit.msc" dosyasını açın .Önce, bu penceredeki "Bilgisayar yapılandırması /Yönetim Şablonları/Windows Bileşenleri/Internet Explorer" başlığını ve ardından ,burada bulunan "Internet Explorer yazılım güncelleştirmeleri için Dönemsel Denetlemeyi devre dışı bırak" seçeneğini aktif hale getirin ...

XP BİLEŞENLERİNDEN KURTULMAK

Başlat / Deneti masası/Program Ekle/Kaldır /Windows bileşenlerini ekle/ Kaldır üzerinden çoğu yardımcı programı, mesela Messenger'ı kaldıramıyor musunuz ? . Bunun gibi Programları silmek için küçük bir hileye başvurmanız lazım : Önce Windows gezginini ve sonra
" C:\Windows\inf " dizinini açın . Tüm dosyaları görünür yapın : Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm ile gizli dosya ve klasörler altında gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyin. Notepad gibi bir editörle düzenlemek için " sysoc.inf " dosyasına çift tıklayın .
[Components] altında bazı kayıtlarda "hide" ifadesini göreceksiniz . Bu dört harfi silin , ( mesela "msmsgs" ile başlayan satırda ) . Şimdi bu bileşeni normal bir şekilde silebilirsiniz .

HATA BİLDİRİMİNİ ENGELLEMEK

XP, bir program kilitlenecek olursa, NT'den tanıdığımız Dr. Watson hata raporcusunu otomatik olarak çalıştırır. Ancak bu araç önceki versiyonundan farklı olarak her seferinde hafızanın bir kopyasını da Microsoft'a göndermek istiyor...
İpucu : "Başlat/Denetim Masası" penceresinde , "Performans ve Bakım" bağlantı altında bulunan "sistem" üzerine tıklayın. Ekran gelen pencere üzerinde bulunan "Hata bildirimini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin ve "Önemli hata oluştuğunda bana bildir" seçeneğindeki işareti kaldırın...

INTERNET VE YEREL AĞ ÜZERİNDE GEZİNME HIZININ ARTTIRILMASI

Bu ipucu , üzerinde Internet Explorer 4 , 5 ve 6 kurulu tüm sistemlerde işe yarayacaktır. Registry'de yapacağınız küçük bir değişiklikle Internet üzerinde yada yerel ağda gezinme hızınızı, bir çok MS Windows 32 bit bilgisayarlarda kolay bir şekilde arttırabilirsiniz . Bu işlem bir hatayı onaracaktır.
Önce regedit'i çalıştırıp buradan "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\
RemoteComputer\NameSpace anahtarını bulun .Sağ tarafta ki panelde, {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5FB} dizesini üzerine sağ tuşla tıklayıp silin. "Tamam" tuşuna tıkladığınızda sorun çözülecektir . Bu işlemi yapmadan önce, anahtarın bir yedeğini alırsanız bir sorun durumunda geri yükleyebilirsiniz ...

GEÇİCİ DOSYALARI SİLİNMESİ

Aslında Internet Explorer 6 geçici Internet dosyalarını her kapandığına otomatik olarak siler. Ancak, bu özellik defualt olarak kapalıdır. aktif hale getirmek içini, önce "browser"i açın ve Araçlar menüsü altından Internet seçenekleri"ni seçin. Buradan "Gelişmiş" kartına gelin ve "Tarayıcı her kapatıldığında Temporary Files klasörünü boşalt" işaretleyin ...

GÖNDER MENÜSÜNE YENİ KAYITLAR EKLEMEK

Explorer'da bir dosyaya sağ tuşla tıklayın. Şimdi bu dosyayı kısa yol menüsündeki "Gönder" komutuyla bir diskete "Belgelerim" dizinine veya masaüstüne kopyalayabilir veya E-Mail ile gönderebilirsiniz . Bu "Gönder" menüsünü yeni kayıtlarla genişletmeniz mümkün , mesela bir Text dosyasını Word Pad ile açabilirsiniz. WORDPAD.EXE\Program files\Donatılar gurubunda bulunuyor."WordPad"e bir kısa yol oluşturun ve "C:\Documents and Settings\kişisel hesabınız\SendTo" dizinine kopyalayın. Kısa yol artık sağ tuşla tıklayınca açılan kısa yol menüsünde otomatik olarak görünecektir...

BAŞLANGIÇ DOSYALARINA DEFRAG

Windows XP'de ki hoş özelliklerden biri de açılış dosyalarını sabit diskin başlangıcına yerleştirme imkanı. Bu sayede sistem açılışı daha hızlı gerçekleşebiliyor. Başlat menüsünden Çalıştır ile regedit'e girin HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOpt imizeFunction anahtarına girin. Burada "Enable"a çift tıklayın. Değer olarak " Y " girin...

ÇİFT TIKLAMAYLA DOSYA ÖZELLİKLERİNİ ÇAĞIRMA

Bazı kullanıcılar sıkça belli dizin veya dosya özelliklerini çağırırlar, mesala yazma koruma özelliklerini değiştirmek veya office belgelerine bakmak için .
Bunun için normalde sağ fare tuşu ile ilgili nesne üzerine tıklamak ve kısa yol menüsünden Özellikleri seçmek gerekir. Bu prosedürden tasarruf edebilirsiniz. [Alt] basılı tuşuna basılı tutup dosya veya dizine çift tıklarsanız hemen "Özellikler" penceresi açılacak ve istediğiniz bilgilere hemen baka bileceksiniz...

PAYLAŞIMLARI BİLGİSAYARIM 'dan KALDIRMAK

Bilgisayar'ım da ki paylaşım listesine isteyenler rahatlıkla ulaşabilirler. Bu liste ne kadar uzunsa o kadar karmaşık görünür.
İpucu  aylaşım simgelerini rahatlıkla silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak kayıt defteri düzenleyicisini çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerindeki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer
\MyComputer\NameSpace\DelegateFolders anahtarını aktif hale getirin ve hemen altındaki {59031a47-3f72-44a789c5-5595fe6b30ee} öğesini silin .Windows XP'yi yeniden başlattıktan sonra paylaşım simgeleri artık bilgisayarım penceresinde görünmeyecektir...

PROGRAMLARIN TIMEOUT SÜRESİNİ DEĞİŞTİRMEK

Şayet bir program, işletim sistemine uzun süre bilgi vermezse , XP bu programın kilitlendiğini farz edecektir. Söz konusu "Timeout" süresini değiştirebilirsiniz.
İpucu :Timeout süresini değiştirmek için ilk olarak kayıt defteri düzenleyicisini çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop" anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan "HungApp-Timeout" öğesini değiştirmek için üzerine iki kere tıklayın ve bunu sonucunda ekrana gelen pencere üzerindeki değer verisi kutusuna Milisaniye olarak istediğiniz bir değer girin.

DÜŞÜK SABİT DİSK ALANI MESAJINI ENGELLEMEK

Sabit disk'inizin boş alan oranı düşecek olursa, XP devamlı olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir.
İpucu : Tabii ki bu isteği de engelleyebilirsiniz. Bunun için kayıt defteri düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\Sofware\Microsoft\Windows\Curren tVersion\Policies\Explorer" anahtarını aktif hale getirin farenin sağ düğmesini kullanarak pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve bunu sonucunda ekrana gelen nesne menüsünde ki "Yeni/DWORD" değeri komutunu kullanarak yeni bir değer oluşturun. Bu yeni öğeyi isim olarak "NoLowDiskSpaceChecks" girin ve üzerine iki kere tıklayarak değer verisini "1" olarak değiştirin. Kayıt defteri düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın...

SES AYAR DÜĞMESİNİ ETKİNLEŞTİRMEK

Windows XP, ses ayarı düğmesini normalde görev çubuğu üzerinde görüntülemiyor. Ancak bu durumu rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
İpucu :"Başlat/Denetim Masası" komutunu çalıştırın, ekrana gelen pencere üzerinde ki "Ses,Konuşma ve Müzik Aygıtları" bağlantısına tıklayın ve son olarak "Ses efektleri ve Ses" Aygıtları" simgesini çalıştırın. ileride ses ayarına daha rahat ulaşabilmek için "Görev çubuğuna Ses ayarı simgesi yerleştir" seçeneğini işaretleyin...

DİSK ÖN BELLEĞİNİ AYARLAMAK

Microsoft, Windows işletim sistemini ön bellek değerleri için standart değerlere ayarlayıp öyle sunar.Sisteminizden Maksimum verim almak için bu değerlerin sisteminize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Başlat menüsünden Çalıştır ile regedit'i çalıştırın. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\
MemoryManagemenet" anahtarına girin "IoPageLockLimit"e çift tıklayın ve aşağıdaki listeden uygun değeri buraya girin Tamam ile onaylayın.

Ram bellek Büyüklüğü Registry'deki
(MByte) optimum değer

64
1.000

128
4.000

256
10.000

512 veya üstü
40.000


Cache AYARLARINI DEĞİŞTİRMEK

Microsoft , NT teknolojisini temel alan işletim sistemlerinde, yani XP'de de, Cache (önbellek) parametrelerini değiştirmiş. Bu sayede bilgisayar, Windows 98 veya Me kurulu haline göre biraz daha hızlı çalışıyor. Ancak bu parametrelerle oynayarak sisteminizden biraz daha yüksek bir performans elde etmeniz mümkün. Başlat menüsünden Çalıştıra girin regedit ile registry editörünü çalıştırın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\
\Ses-sionManager\MemoryManagement anahtarında DisablePagingExecutive'e çift tıklayın ve değer olarak "1" girin. Aynı şeyi LargeSystemCache içinde yapın . Windows, bu değişiklikle daha büyük bir dosya ön belleği oluşturacak ve Karnell'ın bazı parçalarını sabit diske kaydetmeyecektir...

TAKAS DOSYASI OPTİMİZASYONU

Windows normalde takas dosyasının özelliklerini yönetir. Ancak bu her zaman iyi bir şey değildir. En iyisi takas dosyasının boyutunu kendiniz sabit bir değere ayarlayın. Bunun içine şunları yapın:sağ fare tuşu ile Bilgisayarım'a ve Özellikler'e tıklayın.Gelişmiş altında performans için Settings düğmesine basın. Costom size seçeneğini etkinleştirin ve her iki durumda da yeni değer olarak 300 girin...

WİNDOWS XP İÇİN SON ADIMDA GERİ DÖNÜŞ

Tabii ki Windows XP'de de bir adet kurtarma aracı mevcut. Bunun için bilgisayarın açılışı esnasında {F} tuşuna basılı tutun ve Windows açılış menüsünde yer alan "Last known goodconfiguration" seçeneğini çalıştırın .
Bu çalışma kipinin isminden de anlaşılabileceği üzere, Windows, sitemin sağlıklı bir şekilde açılırken uygulandığı ayarları kullanacaktır. Eğer bu arada sorunlu bir sürücü kurulduysa bu açılış mod'unda yüklenmeyecek ve böylece rahatlıkla kaldırılabilecektir.

WİNDOWS 2000'nin BOOT MANAGER'ini GERİ YÜKLEMEK(XP-2000)

Windows 2000'e paralel olarak başka bir işletim sistemi kurdunuz. Ancak kurulumdan sonra PC'niz açılmıyor.
Problem şu :yeni sistem windows 2000'nin boot manager'ın üzerine yazmış ve açılışta artık Windows 2000'i seçemiyorsunuz.
Endişelenmenize gerek yok,burada" Recovery Consele" imdadınıza yetişiyor. Start-Run (Başlat- Çalıştır) komutunu girin "Open" (aç) alanına <CDsürücüharfi> :\i386winnt32.\exe\ cmdcons" komutunu girin OK düğmesini tıklayın Windows açılışında boot menüsünde bir kayıt belirecektir "Microsoft Windows2000-Recovery Console" bunu seçin "administator" şifrenizi girin konsulu açın "fixmbr" komutuyla sabit diskinizi "boot" sektörünü yeniden oluşturabilirsiniz. Daha sonra "fixboot" komutuyla "boot manager"i yeniden kurun "Exit " girdiğinizde sistem yeniden başlayacak ve "boot manager" yeniden görünecektir.
(Eğer konsuldayken "listsvc" komutunu girerseniz bir problemli servisiniz de varsa "disable <hizmetadı>" komutuyla kendisini iptal edebilirsiniz.{burada anlatılanlar kurtarma konsul komutlarıdır} )..

WİNDOWS 'un AÇILIŞINA UYARI YAZISI EKLEMEK

Bu ilginç ipucuyla bilgisayarınızı ilk başlattığınızda daha oturum açılmadan bir uyarı baneri görüntülenmesini sağlaya bilirsiniz. Bunun için önce regedit'i açıp "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\ winlogon" anahtarı altına gelin şimdi burada " LegalNoticeCaption " adı altında ki bu dizeye vereceğiniz değer menu çubuğunda görüntülenecektir. Daha sonra "LegalNoticeText" olan kısmada ekrandaki diyalog kutusunda ne görünmesini istiyorsanız baner ekrana her açılışta getirecektir...

DİSK TEMİZLEMENİN KENDİ KENDİNE ÇALIŞMASINA SON

XP, disk temizleme sihirbazını kullanımınıza sunuyor. Ancak bu sihirbaz, oldukça zaman alan birleştirme aracını, genellikle kullanıcı açısından uygun olmayan zamanlarda çalıştırıyor. Artık bu sihirbaz sizin çalışmanızı etkileyemeyecek .
İpucu :Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın ve Aç kutusuna "regedit" yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\
MyComputer\cleanuppath" anahtarı altında bulunan "(Varsayılan)" öğesine iki kere tıklayın. Dize düzenle penceresindeki Değer verisi satırında bulunan "%SystemRoot%\system32\cleanmgr.exe /D %c" değerini silin yaptığınız değişikliği Tamam düğmesine tıklayarak onayladığınız andan itibaren program bir daha sizi rahatsız etmeyecektir...

ENTEGRE FIREWALL'U ÇALIŞTIRMAK :XP

Bir Windows kullanıcısı olarak internette geziniyor ancak bu esnada korsanlara karşı maksimum koruma istiyorsunuz.
İpucu : Windows xp , bilgisayarınızı internetten gelen istenmeyen erişimlere karşı korumak üzere " İnternet Bağlantısı Güvenlik Duvarı " fonksiyonuna sahiptir . Windows XP bunun için internetten gelen veri trafiğini dahili tablolar ile karşılaştırır ve herhangi bir karşılığı bulunmayan erişimleri engeller . Entegre güvenlik duvarını her bağlantı için ayrı ayrı etkinleştirmelisiniz .
Başlat menüsündeki Bağlan alt menüsünü açın . XP, ekrana gelen menüde sisteminizdeki tüm çevirmeli ağ bağlantılarını listeler . İstediğiniz bağlantıya farenin sağ tuşunu kullanarak tıklayın ve nesne menüsündeki Özellikler komutunu çalıştırın . Şayet istediğiniz bağlantı bu listede görünmüyorsa Tüm Bağlantıları Göster komutunu çalıştırın . Bunun sonucunda XP'deki tüm çevirmeli ağ, LAN ve yüksek hızlı bağlantıların tutulduğu ağ bağlantısı penceresi ekrana gelir. Özellikler penceresinde bulunan Gelişmiş kartında ki İnternet Bağlantısı Güvenlik Duvar Başlığı altındaki "Bu bilgisayara internet üzerinden erişimi sınırlayarak yada önleyerek bilgisayar ağımı koru " seçeneğini işaretleyin . Bunun sonucunda pencerenin altındaki Ayarlar düğmesi etkinleşecektir. Bir internet kullanıcısının erişebileceği hizmetleri ise buradan belirleyebilirsiniz...

BAŞLANGIÇ MENÜSÜNDEKİ BELGELER İÇERİĞİNİ AZALTMAK: XP

Başlat / Belgeler komutu yardımıyla son kullandığınız belgelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz . Ancak karşılaştığınız liste çok uzun ve karmaşık . Bu liste içerisinde ne kadar belge olacağını kendiniz belirleye bilirsiniz .
İpucu: Bu listenin öğe sayısını Windows'un kayıt defterini kullanarak belirleyebilirsiniz . Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın , ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna Regedit yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın Şimdi "HKEY_CURREN_USER\Software\Microsoft\Windows\Curren Version\Policies\Explorer" Anahtarını etkinleştirin ve ardından pencerenin sağ bölmesine farenin sağ tuşu ile tıkladıktan sonra açılan nesne menüsündeki "Yeni/DWORD" değeri komutunu çalıştırın . Yeni öğenin ismini "MaxRecentDocs" olarak değiştirin ve [Enter] tuşuna basın . Şimdi Düzen / Değiştir komutunu çalıştırın ve söz konusu liste içerisinde bulunmasını istediğiniz Maxmum belge sayısını girin. İletişim penceresindeki tamam düğmesine tıklayın ve kayıt defteri/çık komutunu çalıştırın ...


RAHATSIZ EDİCİ KONUŞMA BALONLARINI KALDIRMAK

Zaman zaman Windows görev çubuğunda ekrana gelen konuşma balonları,sizi, örneğin Windows turu hakkında bilgilendirmek ister . Daha önemli şeylerle ilgilenmeniz gerektiğinden bu daveti her seferinde reddetmek zorunda kalırsınız .
İpucu: Başlat/Çalıştır komutu yardımı ile regedit dosyasını çalıştırarak kayıt defteri Düzenleyicisi'ni çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advenced" anahtarını aktif hale getirin . Farenin sağ düğmesini kullanarak, pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve açılan nesne menüsündeki "Yeni/DWORD" Değeri komutunu çalıştırın.
Bu yeni öğeye isim olarak "EnableBallonTip" yazın ve değerini "0" olarak atayın. Windows XP yeniden başladıktan sonra, sıkıcı konuşma balonları sizi rahatsız edemez. Bu balonları yeniden özlerseniz biraz önce oluşturduğunuz öğenin değerini "1" olarak değiştirmeniz yeterli...

BELGELERİM DİZİNİNİ DEĞİŞTİRMEK

İPUCU: "Belgelerim" dizinini her türden dokuman için bir kayıt yeridir.Bu dizine mesela verilerini kaydetmek için Office programları erişir.Ancak kullanıcı verileri için kendi dizinini tanımlamamışsa da başka programlar halen ilk dizin yolunu kullanırlar.
Burada Registry'de yapılacak bir değişiklik size yardımcı olabilir."HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft \Windows \CurrentVersion \Explorer\User Shell Folders" anahtarını "Personal" çift tıklayın.Böylece güncel yolla birlikte bir pencere açılacaktır.Bunu kendi isteğinize göre değiştirin ve ok tıklayın.


ÇOK SAYIDA PENCERENİN AYNI ANDA KAPATILMASI

Bir dosya ararken çok sayıda klasörü arka arkaya açtınız . Ancak bu pencereler artık masaüstünü kaplıyorlar . Hep sini tek tek kapatmak yerine aynı anda kapatmak için bir yol arıyorsanız .
İpucu : En son açtığın klasöre ait pencereyi etkinleştirin ve [Shift] tuşuna basılı tutarken pencerenin başlık çubuğunda bulunan çarpı işaretli düğmeye tıklayın. Bunun sonucunda Windows bu klasörü ve diğerlerini aynı anda otomatik kapatacaktır. Eğer kapatmadan önce, bir önceki pencereyi seçerseniz Windows en son açılan pencereye dokunmayacaktır.

WINDOWS XP KAPANMA SÜRESİNİ DÜŞÜRMEK

İşletim sistemin kapanışının uzun sürmesi, bir çoğumuz için sinir bozucudur. Bu işlemin böyle uzun sürmesinin nedeni, araka planda çalışan programların tek tek kapanma işlemine girmesidir.
Ama bunun da üstesinden gelmek mümkün "HKEY_CURRENT_USER\CONTROL PANEL\DESKTOP " altında "AutoEndTasks" değerini 1'e getirmek bu sorunu çözecektir.
Buna ek olarak kapanma süresini de hızlandırmak mümkün. "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control" de yer alan "WaitToKillServiceTimeout" değeri 20.000 den 3.000'e indirildiğinde 3 saniye içerisinde kapanmayan uygulamalar " Kill " işlemine tabi tutulacaktır. Yalnız dikkatli olun , bu aya bir takım hatalar meydan getirebilir. Onun için ayarlayacağınız süreyi deneme yanılma yoluyla belirleyebilirsiniz.

ErenTu
31-12-2006, 23:08   |  #11  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Windows XP Professional Performans için

Windows XP Professional yüklemek isteyen ancak performans problemleri yaşayacağını düşünen arkadaşlar için:
Gerekli programlar:
Startup mechanic 1.0
Microsoft Bootvis
Windows-XP-Prefetch-Clean-And-Control
Intel Application Accelerator 2.3(eğer intel chipset kullanıyorsanız)
Autopatcher
**hepsi freewaredır.
Sisteminizi güzelce formatlayıp,çicek gibi Windows Xp yi ve sp1 pack kurduktan sonrası:
Not:Bu yazı optimize edilmiş bir Windows cdsi yapılacakmış gibi yazılmıştır.Eğer bir cd şeklinde yapmak istiyorsanız pekte önemli olmamakla beraber yazının tavsiye sırasına uyun.

Autopatcher programıyla bir güzel patchleyin.Bu program pre sp2 updateleri ve güzel registry ayarları,java virtual machine update,powertoyların en son sürümleri,wmplayer9 gibi güncellemeler içerir.Programın çalıştırdıktan sonra ne yükleyeceğini oradaki seçenekleri teker teker okuyarak kendiniz belirleyin.Özellikle registry bölümünü tek tek okuyarak seçin.Anlamadığınız bir özellik varsa foruma yazın cevaplarım.Bu kadar üstüne düşmemin nedeni bu program hoş geldiniz yazısını kaldırmasından tutunda,arama stilinin win2000 gibi yapmaya kadar uzanan seçenekler sunuyor olmasıdır.Fazla bir bilginiz yoksa sadece pre-sp2 updatelerini seçin ve yükleyin.Eğer ben anlarım bu işlerden diyorsanız size tavsiyem powertoylardan sadece tweakui yi yukleyin.Önceden oyle bir hataya düşmüsseniz özellikle tabswicher ı kaldırın.Başlangıcı çok yavaşlatıyor.Bunu yapdıktan sonra birde Windows updateden kalan updateleri tamamlayın.

Intel Application Accelerator 2.3 yonga seti ile sabit diskiniz arasındaki veri akışını optimize eder.%20 hız artışı sağlar.(sözde değil bazı programlar gibi)

Windows-XP-Prefetch-Clean-And-Control sbt diskten prefetch dosyalarını temizler.Ayar olarak Windows default u seçin.

Registry AyarlarıBaşlat->Çalıştır->regedit komutunu çalıştırın açılan pencerede:Uyarı bu değişlikleri yapmadan önce kayıt defterinin(registry) yedeğini alamayı unutmayın

+Başlat Menüsünü Hızlandırmak:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop anahtarındaki MenuShowDelay kaydına çift tıklayın.Değer olarak “200” girin.

+Media Player Ağ Bağlantısı Hatası Çözümü:
HKEY_CLASSES_ROOT\MI-ME\Database\Content Type\audio\x-ms-wma anahtarınına tıklayın sağ tuşla sağ pencere bölümünde boş bir alana Yeni/Dize değeri’ni seçin. Ad olarak CLSID girin.
Bu yeni dizeye çift tıklayarak Değer Verisi bölümüne tam olarak şunu girin. {CD3AFA84-B84F-48F0-9393-7EDC34128127} Not:Küçük büyük harf fark etmez otomatik küçülecektir

+İnternet Explorer Açılış Optimasyonu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace ten orda bulunan {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00A-A0060F5BF} dizini silin

+Kitlenen programların otomatik sonlandırılması:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control anahtarını etkinleştirin.Editör penceresinin sağ tarafında WaitToKillTimeout anahtarının değerini 100 yapın.Bu timeout bittiginde sonlandırmak istiyormusun diye #61664;sorar.Yok bunu da xp otomatik yapsın diyorsanız yukardaki değişiklik yerine--- HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop etkinleştirip AutoEndTasks kaydının değerini 1 yapın

+DLL lerin hafızadan silinmesi:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer anahtarını etkinleştirip sağ tuşla sağ pencere bölümünde boş bir alana Yeni/Dize değeri’ni seçin ve isim olarak AlwaysUnloadDll verin ve değerini 1 yapın

+Sistem Çekirdeğinin Taşınmasının önlenip sisteme hız kazandırmak:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet\Control\Sessi on Manager\Memory Management anahtarını etkinleştirin ve DisablePagingExecutive ile LargeSystemCache anahtarı değerlerini 1 yapın.Not:Sadece 128 ram olan makinelarda yapın

+Net view gibi dos komutlarıyla hacklenmemek için:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet\Control\Lsa da restrictanonymous değerini 1 yapın.

Yukarıdaki registry tavsiyelerinin çoğu literatürden alınmıştır.Çeşitli bilgisayar dergileri(Chip.Pcnet vs) ve sitelerden bir toplama şeklindedir.

Gereksiz Servisler(Başlat->Çalıştır->services.exe)) adresinden ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.Bu konu uzun olduğu için direk yararlandığım kaynağı veriyorum.Registry ayarlarından daha çok performans artışı sağlar.Hızlanmanın bel kemiği

Sistem Özellikleri(Bilgisayarım iconuna sağ tuşla tıklayarak Özellikleri seçin):
+Gelişmiş
performans-> ayarlar-> görsel efektler:Özel sekmesini seçin.Deneme yanılmayla kendinize uygun bir stil bulursunuz.Eğer xp ye özel tuş stillerini kaybetmek istemiyorsanız Pencere ve menülerde görsel stil kullan sekmesinin tikini kaldırmayın
performans-> ayarlar->gelişmiş:İşlem zamanlaması için programları Bellek kullanımı için sistem önbelleği ni seçin.
Sanal bellek değerini ise mevcut raminizin 1.5 katı olarak ayarlayın.

+Uzak
Bütün tikleri kaldırın.


Şimdi gelelim işin kalan tarafına.Yukardaki ayarlarını düzgün bir şekilde yaptıysanız.

Startup mechanic 1.0 programı açılışta başlayan programların ne işe yaradıklarını gereklimi gereksizmi Zaralımı falan diye size tavsiyede bulunur.Sizin isteyinize göre able-disable eder ve sistem açılışına dogrudan etki ederek açılışta gözle görülür bir artış sağlar.(Sanki programı satıyormuş gibi oldu ama freeware korkmayın.)

Microsoft Bootvis programıda açılışı optimize eder. Startup Mechanicin etkisini katlar.

Hızlı Sistemimizi Yavaşlatmayacak ve İşimizi Görecek Program Önerileri:
Norton ürünlerinden(ghost hariç) uzak durun.Faydadan çok zararları var.Açılışa hiçbir zaman kullanmayacağınız programları başlatıyor.Sistem kaynağını yiyor bitiriyor.Virus girse bu kadar zaman kaybı yaşatmaz.Önerim Antivir (antivirguardi etkinleştirmeyin)

Norton Systemwork’e alternatif olarak System Mechanic 4.xx

Firewall yazılımı olarak ZoneAlarm 4 yada 5 (her başlangıçta çalışabilir)

Spyware için Adware ve Spy &Bot birlikte kullanılmalı.

Dialer içinse YAW(Windows her başladığında başlamasın) Not Antivirde etkili bir dialer koruması var.

Müzik içinse winamp2den şaşmayın derim.Her zaman en iyisi en son sürümü deildir.
Daha güvenli bir xp için

CU_GS7
31-12-2006, 23:29   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

@ErenTu..:

can_n01
02-01-2007, 17:19   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Lutfen ayni konuyu bir daha camayali forumlardan alintida yapmayalim bende yaptim basta soyledigini hicbir  ise yaramadi yanlis bilgide vermeyelim ...

delikanli53
02-01-2007, 17:34   |  #14  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Selçuk İslamoğlu
Farketmez çünkü yollar doğru değil. (copy/paste hatası)

Arkadaş [ kod ] ve [/ kod ] içinde kullanırsa belki düzelebilir.

yönetici anlatmış konunun uzamasına gerek görmüyorum

ErenTu
09-01-2007, 15:04   |  #15  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

İşe yaramıyor diyen arkadaşlar ya siz okuyamıyormusunuz cok merak ediyorum ...

cell-o
09-01-2007, 21:05   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

arkadaşlar en çok hızı istiyorsanız  windows formatlayınız. Gülümseme


kolay gelsin.

delikanli53
09-01-2007, 21:06   |  #17  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
cell-o
arkadaşlar en çok hızı istiyorsanız  windows formatlayınız. Gülümseme


kolay gelsin.

birşeyede format demeseniz zaten şaşarım Kahkaha

lazrailefsanesi
09-01-2007, 23:35   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Windows hızlanmaz bir kere.Yapısına aykırı [lol] Gülümseme

delikanli53
09-01-2007, 23:47   |  #19  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

PARDUS sanırım bende buna geçecem inşallah

can_n01
10-01-2007, 02:12   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006
lazrailefsanesi
Windows hızlanmaz bir kere.Yapısına aykırı [lol] Gülümseme
yav lazrailefsanesi alem adamsin haaa

Erentu ben sadece o ilk bastaki verdigin hizlandirmayi dedim dierlerine bir sozum yok gayet guzel paylastigin icin tesekkur edrim Engin bilgilerinle bizi dahada aydinlat
Bu dedigim gercekten saka degil daha eliinde varsa yaz foruma isime cok yariyo cozmussun sen bu isi

saygilar

chiemsee111
10-01-2007, 05:50   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Erentu kardes bu yazdiklarinin %99 u noktasina  virgülüne kadar bu forumda zaten mevcut.

ErenTu
11-01-2007, 10:02   |  #22  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

chiemsee111 kardeş sen mevcut dedin sadece bu kadar yorum yapıyorsun aynısını nerede oldugunu link verde bakalım ???

ErenTu
16-01-2007, 16:21   |  #23  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

:)

chiemsee111
17-01-2007, 19:04   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006
ErenTu
chiemsee111 kardeş sen mevcut dedin sadece bu kadar yorum yapıyorsun aynısını nerede oldugunu link verde bakalım ???

    (5 sayfa ve ilk 3 sayfada döktürmüsler)



(buda benim yazim ancak ben en azindan "ALINTI" yazdim)
Kahkaha
ALINTI : emegi gecen arkadaslara SAYGIDIR.
Lütfen baska sitelerden topladigimiz bilgileri arastirmadan  yeni yeni konular olarak acmayalim. Bu sorun hakkinda bir konu acilmis ise oraya ek yapalim.. Site cöplüge dönüyor yavas yavas.. hep ayni seyler...  

Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 18 Ocak 2007 03:32
juniorziya
19-01-2007, 19:18   |  #25  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

arkadaş teşekkürler bigisayar çok hızlandı