XP PRO KURMAK

HPQ-User
07-06-2008, 11:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

dağıstanlıkafkas sormuş:
(1.sorun) xp pro kurarken bir süre sonra "xp kur ayarlanmadı bu bir iç kur hatası olduğunu gösterir, sistem sorumlularından destek alın" şeklinde mavi ekran geliyor. Pro'nun değişik versiyonlarını denedim hep aynı uyarı çıkıyor. Bigisayar bilgim iyi değil, bu arada (2.sorun) f3 ile çıktığımda siyah ekranda "xp home" ve "xp pro kur" tercihleri çıkıyor, tekrar xp pro kur dediğimde hal.dll. dosyasını değiştirmemi istiyor. bu dosyayı system 32'nin içine yapıştırdığımda HAL.DLL dosyası olduğundan kabul etmiyor, değiştirdiğimde ise bilgisayar tamamen gidiyor yeniden kurtarma dvd ile bilgisayarı her seferinde kurmak zorunda kalıyorum ve (3.sorun) bazen kurarken de bilgisayarın ses özellikleri tamamen kayboluyor, (4.sorun) bu hata kullandığım seri numarasından kaynaklanıyor olabilir mi? elimde şu an "shane xp" dvd'si ve "xp pro" cd'si var, kullandığım seri numarası orjinal ve "xp pro" cd'sine ait...yardımcı olursanız minettar olurum...teşekürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
HP PAVİLİON 5000 SERİSİ laptop
2 ghz
2gb
997mb
256 mb ekran kartı
Bilgisayarım garantili ve xp home lisanslı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Banned
07-06-2008, 12:07   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Muhtelemelen elinizde recovery dvd si vardır. Bir defaya mahsus tam sistem kurtarma yaparak onu kullanın. Böylelikle diski komple biçimlendirecek ve sıfırdan kurulum yapacaktır.İşlem bittikten sonra oluşturduğu recovery bölümünü kaldırın. Hiçbir yazılım kurmadan g-host (11) ile c diskinizin yedeğini alın, ortalama 2.5-3 gb arasında olacaktır. Bir dahaki sefere formatla uğraşmaz bu yedeği yüklersiniz.

Yok ben cd lerle kuracağım diyorsanız sorununuz yarım kalan kurulumlardan kaynaklanmaktadır. Sorunlardan kutulup kurulum yapabilmek için hdd de yarım kalan kurulumlardan kurtulmanız bunun içinde xp cd si ile sistemi başlatıp kurtarma konsoluna geçip komple hdd yi biçimlendirmeniz, akabinde kurulum yapmanız gerekmektedir. Aksi halde sorunsuz kurulum yapsanız dahi kurulumun bittikten sonra sistem açılmayacaktır.

Son Düzenleme: khramn ~ 07 Haziran 2008 12:08