xp servis pack 3 sistem özellikleri düşürme

enesK
06-02-2013, 19:07   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

evet arkadaşlar  pc  xp servis pack 3    oyunları oynamam için sistem özelliklerini düşürmem gerekiyor  ne yapmalıyım ?

badwizard
06-02-2013, 20:07   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

İşletim sisteminin gereksinimlerini düşürmen teknik olarak münkün değil en fazla yapabilecegin görsel efekler gibi bazı özellikleri kapatarak performansı artırabilirsin. kaldıki bunu yapman istediğin oyunu çalıştırabileceğin anlamına da gelmez çünkü oyunun sistem gereksinimi neyse onu sağlamalısın. misalen 1 ghz işlemcili makinan var diyelim 1gb da ram takılı olsun, bu konfigürosyanla xp 32bit çok hızlı ve sorunsuz çalışabilir ama minimum sistem gereksiniminde 2ghz işlemci hızı isteyen oyunu sorunsuz çalıştıramazsın.

Son Düzenleme: badwizard ~ 06 Şubat 2013 20:08
enesK
07-02-2013, 02:52   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

tamam nerden yapıyoruz bu  görsel efekleri kapatmayı falan

badwizard
07-02-2013, 14:02   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

İlk olarak xp nin varsayılan temasını kapatarak işe başlayabilirsin, klasik windows görünümü grafik işlemci üzerindeki yükü azaltacağından eski makinalarda bariz performans artışı sağlar. bunun için masaüüstünde boş bir yerde sağ tıklayıp özellikleri seç, temalar sekmesinden yada daha detaylı ayarlar için görünüm sekmesinden windows klasik stili seç.

diğer ayarları yapmak için ise başlat> bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp özellikler i seç, gelişmiş sekmesine geç, performans bölümündeki ayarlar butonuna tıkla. gelen listede genelde sistemi yavaşlatmaktan başka hiç bir işe yaramayan fonksiyonlar göreceksin listeden kontrol ederek istemediklerini kapatabilirsin, yanlışlıkla kullandığın bir özelliği kapatırsan sonradan tekrar açabilirsin.

bunların dışında başlangıçta çalışan gereksiz fonksiyonları registry den silebilirsin, yada daha basit ve hızlı bir yöntem için ccleaner kullanabilirsin


program bir çok temizlik fonksiyonu içerir, programı çalıştırdıktan sonra araçlar ı seç başlangıç butonuna tıkla burada windows sekmesinde makinanı her başlattığında arkaplanda çalışan programları görebilirsin, gereksizleri silebilir, ne olduğundan emin değilsen pasif duruma getirebilirsin.
başlangıç temizliğinden sonra daha ileri düzey bilgin varsa sistem servislerini kendine göre düzenleyebilir, gereksiz servislerin otomatik başlamasını kapatabilir yada devre dışı bırakabilirsin, bir servisi devre dışı bıraktığında o işlem hiç bir şekilde çalışmaz, manual başlangıcı seçersen servis kullanılabilir ancak windows başlarken otomatik olarak başlatılmaz sadece o servise ihtiyaç duyan bir program kullanıldığında o serviste programla beraber başlatılır ve program kapatılsa bile servis windows kapatılana kadar açık kalır.
windows servislerine ulaşmak için başlat> bilgisayarım üzerinde sağ tıkla yönet i seç, soldaki listeden servisler ve uygulamaları altındaki servisler i seçili duruma getir, sağ tarafta windows servislerini göreceksin, işlem yapmak istediğin servis üzerinde sağ tıkla özellikleri seç başlangıç tipini açılır menüden manual yada devre dışı olarak ayarla tamam ı tıkla. yanlışlıkla manual yada devre dışı yaptığın bir servisi tekrar otomatik olarak ayarlayabilirsin, bir servisi seçtiğinda sol tarafta servisin ne iş yaptığıyla ilgini kısa bir açıklamada görüntülenir bu özellik servisleri yapılandırmanda çok yardımcı olur, bütün işlemleri bitirdiğinde makinanı yeniden başlat, eğer kullandığın bir servisi kapatmışsan tekrar aynı yolu izleyerek tekrar eski haline getirebilirsin.
iyi şanslar ;)

enesK
07-02-2013, 17:45   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

çok teşekkür  ederim sağolun.  ama ben bugun karar  verdimki olmucak böyle.   yeni bir pc almanın vakti geldi.

badwizard
07-02-2013, 22:37   |  #6  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Eski donanımla bir yere kadar tabi ama optimizasyon her makinaya yapılabilir, yani çok güçlü makinalar kullansamda belki alışkanlıktan yukarıda anlattıklarımın çoğunu hala yapıyorum :)

excel_mustafa
09-03-2013, 21:55   |  #7  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

çok ağar çalışıyor ise önce bi format at.ccleaner ile gereksiz dosyaları temizle ve kayıt defterindeki hataları düzelttir.eset nod32 veya smart security kur ve güzelce tarat.sistem geri yüklşemeyi ve otomatik güncelleştirmeleri kapa.gereksiz programları sil.disk birleştirme yap.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 09 Mart 2013 21:56