XP VE Vista temaları hakkında...

Hafiye
14-06-2011, 07:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Pekçokinternet sitesinde Windows XP temalarına rastgelmişsinizdir. Butemaların hakîkaten ücretsiz mi yoksa illegal mi olduklarınımerak ediyorum. Bu konu hakkında Microsoft'a da dün bir mesajgöndermiştim. Bugün ya da en geç 3 gün içersinde bir cevapverileceğini tahmin ediyorum.
Şuradahttp://download.chip.eu/tr/xp-ve ... 66606.html?tab=1yer alan bilgilere göre temaların ücretsiz olduğu iddiâedilmekle berâber, kaynak (yazar) olarak da Microsoftgösterilmiş... 
Microsoft'unsitesinde ise XP'yi tepeden tırnağa değiştirecek bir temaolmadığnı görüyoruz...
Yazılımıöneren "cenk_hotmail" isimli şahsı tanıyan var mı?
Böylecesize de danışmış oldum. Aslında, amacım, sizlerin de buvesîleyle bu konu hakkında bilgilenmenizdir.
Şimdison olarak bu konuyla ilgili Chip site yönetimine de bir mesajgöndereceğim. Ve tarafıma ulaştırıllan mesajları buradaayniyle nakletmeyi plânlıyorum...

Güney62
14-06-2011, 10:07   |  #2  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
546 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Evet hepsi ücretsiz.Chip'in böyle birşey yapacağını sanmıyorum.

Hafiye
14-06-2011, 10:48   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Verdiğim adresin alt tarafında yer alan şu uyarıyı da gözardı etmemeliyiz.
Download.CHIP.eu bu tanıtım yazısı ile ilgili sorumluluk kabul etmemektedir. Kullanacağınız yazılımları yasal çerçeve içerisinde kullanmaya özen gösteriniz. Bunun dışındaki hiç bir kullanım tarzı Download.CHIP.eu  tarafından hiç bir şekilde desteklenmemektedir.
Bu uyarıda Chip yetkililerinin ne demek istediklerini tam anlayamadım. Chip, bu uyarısıyıyla "Download.CHIP.eu" bölümünde yayınlanan paylaşımları hiçbir denetime tâbi tutmadığını; ama bununla birlikte illegal paylaşımları hoş görmediğini mi, yoksa, hiçbir illegal içeriğe müsaade etmediklerini mi vurguluyor?
Pekçok sitede bunu öğrenmek adına gezindim; her uğradığım sitede pekçok tema var; ama kime ya da hangi kuruma âid, ücretli mi ücretsiz mi, belli değil.




Hafiye
14-06-2011, 19:39   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Microsoft'tan cevap geldi. Gelen cevap : 
"Değerli Müşterimiz,
Microsof İletişim Hattı'na ulaştığınız için teşekkür ederiz.
Microsoft'a ait olan Windows temalarına http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/windows-vista  adresinden ulaşabilirsiniz.
Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla, "
Tâbi bu tatmîn eder bir cevap değildi. Zîrâ, verdiğim adresteki bilgilere değinilmemiş bile. Ve işin garib tarafı; verilen adreste tema mema yer almamaktadır. Cevap yazan arkadaşın arkaplan resmi ile temayı birbirlerine karıştırmış olma ihtimâlini epey zayıf bir ihtimâl olarak görüyorum. O hâlde gelen mesajda bahsi edilen temalar nerede?..
Bir mesaj daha gönderdim... Bir sonraki mesajlarında daha net bilgiler gelecektir diye düşünüyorum.
Esâsında Microsoft'un XP ve Vista için başkaca bir temaları yok. Ortalıklarda, Vista'ya ve 7'ye tıpatıp benzeyen temalar var; bunların dağıtımı Microsoft'un telif haklarını ihlâl kapasmına giriyor mu girmiyor mu? Bunu merak ediyorum aslında.

Hafiye
17-06-2011, 07:48   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Microsoft'un ikinci mesajıma verdiği ikinci cevap ;

"....... Verdiğiniz sitedeki tema Microsoft'a ait değildir. Microsoft'un ücretsiz yada deneme versiyonu olarak yayınladığı tüm yazılım ve paketleri yalnızca Microsoft'un sitesinden indirip kurmanızı önemle tavsiye ederiz. Windows Vista ile ilgili bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz paketlerin bulunduğu site aşağıdadır ;


Windows Vista için Microsoft tarafından yayımlanmış tüm tema paketleri işletim sistemi içerisinde yer alan paketlerdir. Ayrıca yayımlanmış ve sonradan kurulabilecek bir paket bulunmamaktadır.

Belirtmiş olduğunuz tema paketini kullanmak sizin inisiyatifinizdedir ancak sayfanın en altında yer alan bilgiye de dikkatinizi çekmek isteriz .Üçüncü taraflar tarafından tasarlanan tema paketleri sistemin bir çok noktasında çok sayıda değişiklik yaptığı için işletim sistemlerinin beklendiği gibi çalışmamasına yol açmaktadır. Bu yazılımdan dolayı sisteminiz hasar görebilir yada açılamaz hale gelebilir. ............"


 Çok daha açık bir mesaj daha gönderdim. Tarafıma ulaştırdıkları üçüncü mesaj ;

"............ Talep etmiş olduğunuz bilgi ile ilgili yetkili departmanımıza e-postanız iletilmiştir. İlgili yanıtın tarafımıza ulaşması ile birlikte en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçilecektir. ................."

Gelen mesajlardan birisinde; "Verdiğiniz sitedeki tema Microsoft'a ait değildir." demişlerdi. Demekki, "dowmload.chip.eu" bölümündeki paylaşımlar denetime tâbi tutulmamaktadır...
İlk mesajımda belirttiğim gibi, ilk mesajımı gönderdikten sonra Chip'e bu konuya dâir mesajımı gönderdim. Hiçbir cevap gelmedi...
 
Uyarı : "............."lı kısımlar resmî üslûptaki giriş ve kapanış ifâdeleri (değerli müşterimiz, saygılar gibi)
Uyarı 2 : Bu son mesaj dün gelmişti, sondan bir önceki mesaj da 15 Haziran'da...