xp vista lan sorunu

baristayfur
05-12-2007, 20:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

savgili arkadaşlar evime yeni bi laptop aldım ve doğal olarak vista işletim sistemiyle birlikte geldi fakat evimdeki pc ise xp..laptopla evdeki pc arasında lan bağlantısı kurmak istedim fakat bir türlü beceremedim.kabloları taktım ağ bağlantılarından yeni ağ kur fln fln yaptım ama nedense iki bilgisayarda birbrini görmüyor.ethernet kablosu takılı fakat iki bilgisayarı bağlayamadım ne yapabilrm?laptopu nete ve bnm pc ye bağlamam şart yardımcı olursanız sevinirim

stern
07-12-2007, 09:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Bu şekilde bir ev ağı gibi yapılandırmanza gerek yok her iki bilgisayarda modemden ip aldıysa ağ kurulmuş anlamına gelir
şimdi yapman gereken işlem eğer norton anti virus programı varsa bilgisayarında sistemden kaldırmak olacak. sornasında ağ tekrar kontrol et. bu bölümde dier pc görünmüyorsa birde başlattan aramaya başla bölümüne \\xp ip adresini çağırarak tekrar denemelisn

baristayfur
10-12-2007, 19:02   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

modemim inca model sadece tek çıkışı var oda pc ye bağlı.bende mecburen iki bilgisayarı ethernet kablosuyla bağlayıp çalıştırıom.bilgisayarımda norton vs hiçbir antivirus prog.yok şu anda laptop beni görüyor fakat ben onu göremiom ayrıca laptop nete bağlanmıo ne yapmalıyım?

sakin_insan
10-12-2007, 19:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

tam hatırlamıyorum şimdi; ama iki bilgisayarada farklı ip ler atamamız gerekiyor. buradan kaynaklanan bi sorun olabilir.

baristayfur
10-12-2007, 19:41   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

peki farklı ip leri nası atıycam bi fikrin varmı?

baristayfur
10-12-2007, 19:50   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

hadi ama arkadaşlar yardımmmm..birazcık gerildim bunu yapmam lazım

theron
11-12-2007, 03:15   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Vista için ; Bilgisayarıma sağ tıkla ordan dosya paylaşımı vs şeyler yazıyor onlara onay vermen lazım. Kullanıcı kontrolünü de kapatman gerekiyor tabii bu sana sorun çıkartabilir..

Calistir > Msconfig.exe > Araçlar > Disable UAC) konumuna geldikten sonra TAMAM a tıkla..

Farklı IP yı yerel ağ bağlantısından ayarlıyacaksın da , bunun bi   
şey değiştireceğini zannetmiyorum..

genelde bütün modemlerde 1 usb 1 ethernet girişi olur , USB ethernete göre doğaldır daha yavaştır , driver tanıtılmadan çalışmaz. Eğer modem cdsi varsa desktop pc ni modeme USB ile bağla Notebook'unu ethernet ile bağla bu sayede elle sabit IP atamana gerek kalmaz.

BANA SORARSAN
bi tane access point , hub , switch bi şeyler al onu modeme bağla onlardan da her iki bilgisayarına bağlantı çek keyifle internete bağlanırsın ve bilgisayar arası ağı kolaylıkla kurabilirsin extra bi şey yapmadan..
En azından ben böylelikle 3 bilgisayarı birbirine rahatlıkla bağlıyıp internete girebiliyorum.


Valla aklıma gelenler bunlar kardeş başka şeyler gelirse yazarım gene..

* eyvallah.

Son Düzenleme: theron ~ 11 Aralık 2007 03:20
black_flood
11-12-2007, 09:09   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

ben söyleyim incanın bir modeli var sorunlu üretim &95 sendekide o sürüm firmware yazılımını güncelle sorun çözülecekti ama windowsların network ayarları vede firewal yapılandırmalarınıda sıfırlayıp yeniden yapmanlan sorun çözülür.

sakin_insan
11-12-2007, 20:21   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

chip mayıs 2004 dergisinden alıntıdır:

başlat-> ayarlar -> denetim masası komutunu verin ve Ağ simgesi üzerinden ağ kontrol paneline gelin. Burada ilk yapmanız gereken, çalışma grubunu belirlemek. her iki bilgisayarında aynı çalışma grubunda olduğuna dikkat edin. Sonraki işlem ise dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleşirmek. Bu işlemi yapmadığınız takdirde, ağdaki diğer makine sizi ağ komşuları arasında göremeyecek ve erişemeyecektir. Örneğin kişisel ağınızı kurduğunuzda herhangi bir dosya veya sürücüye farenin sağ tuşuyla tıklayıp paylaşım verebilirsiniz. Hatta isteğiniza bağlı olarak, paylaştırdığınız dosya ve klasörleri şifreleyebilirsiniz.Yapılacak işe göre ağ komşularına örneğin Microsoft protokollerinden IP/SPX ve NetBEUI gibi protokollereklenebilir. Bu protokoller sayesinde ağ ortamında karşılıklı oyunlar oynayabilirsiniz.

Bazı internet paylaşım yazılımları, kurulması daha zor olan TCP/IP protokolü gerektirir. Aldığınız herhengi bir yazılımın TCP/IP üzerinde nasıl kurulacağı hakkında farklı talimatlara gereksinim duyabilirsiniz. Windows 98 üzerinde TCP/IP ayarlarını yapmak için Ağ penceresindeyken TCP/IP üzerine tıklamak yeterli. Burada Özellikler seçeneği üerinden bir IP adresi belirleyebilirsiniz. Söz gelimi, Bilgisayarınıza 192.168.1.5 IP adresini verebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, son kısımdaki seçeneğe 1 ile 254 arasında bir değer vermeniz. Örneğin 192.168.1.23 gibi. Alt Ağ Maskesi kısmı da değişmez ve aynı kalır. Böyle bir IP adreslemesi, " C sınıfı adresleme" olarak bilinir. Böylece IP adresi gerektiren programların çalışmasıda sağlanmış olur.


Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise her iki makineye farklı IP'ler vermeniz. Bunu yapmadığınız zaman ağınız çalışmaz. Ayrıca alt ağ maskelerinin de her iki makine için aynı olması gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Yeniden başlatma sonrası her iki makine birbirleri ile haberleşmek için hazır durumda olacak.   


Bu yazının başında sadece iki bilgisayarı bağlamak için utp kablonun çapraz bağlanması, ethernet kartlarının tanıtılması gibi işlemlerden sonra yukarıdaki bölüm anlatılmış.

Bu yazı CHIP Dergisi'nin mayıs 2004 sayısı Bilgisayar Ağları A'dan Z'ye Ağ Kurulumu Yazısından alınmıştır.

Bu yazıya dayanarak iki bilgisayara da farklı ip vermelisiniz demiştim.

Elçin bahar
30-12-2007, 11:32   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
260 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

EĞER İKİ BİLGİSAYARI KOLAYLIKLA BİRBİRİNE BAĞLAYIP bilgisayarlar arası ağ oluşturup SORUNSUZ ÇALIŞMALARINI İSTİYOSAN SWİCH VEYA HUB ALMAN LAZIM KARDEŞ.başka türlüde olabilir ama ileride sana sorun çıkarabilir bence bir tane swich al.


kolay gelsin...