Xperia Ray Acil Sorum Var

posluu
16-02-2013, 18:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

sa arkadaşlar iyi forumlar herkese yeni xperia ray aldım bir kaç sorum var 
1-En iyi kamera ayarları nelerdir 
2-makro çekim modundayken arka taraf buzlanmıyor aynı duruyor
3-çektiğim fotolar hafıza kartına gitmiyor pc ye baglayınca sadece teldeki orjinal fotolar görünüyor
4-gereksiz olarak çalışan ve telimin şarjını fazla yiyen uygulamaları nasıl kapatırım bunlar nelerdir şimdiden herkese tşk :))

MFBYazilim
18-02-2013, 11:39   |  #2  
MFBYazilim avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Merhabalar ;

Ray hakkında pek bilgim olmamasına rağmen standart sony ürünlerinden yola çıkarak size cevap vereceğim.

1-En iyi kamera ayalarınız en yüksek çözünürlükte çekilen ve gece görüşü dışında olan standart ayarlardır. Sıfırlayarak gerçekleştirebilirsiniz.

2- Makro mod buzlanmaya yaramaz görüntü netliğini gerçekleştirir daha fazlasını için buyurun link : Makro mod nedir ?

3-Bu soruyunun son kısmını yeterince anlayamadım ancak kamera ayarlarından hafıza kartına kaydet deyip ayarları gerçekleştirebilirsiniz.

4-Ayarlar > uygulamalar bölümünden çalışan uygulamaları durdurmaya zorla veya adventec task killer gibi programlardan sistemli otomatik şekilde kapatabilirsin.

Umarım yararlı olmuştur. İyi günler

badwizard
23-02-2013, 20:20   |  #3  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Acaba nereye bakıyorsun? yolun doğrumu? Ray için kameranın çektiği fotoğraf ve videoların yolu şöyledir: Computer\Xperia ray\SD Card\DCIM\100ANDRO macro olayına gelecek olursak telefonun fiziksel bir kamera butonu olmadığı için macro çekmek deveye düz duvar tırmandırmak kadar zor ama imkansız değil, çok iyi olmasada güzel bir kamerası var macro yapmak için çekeceğin objeye 10 cm kadar yaklaş daha yakında olabilir ışıga ve senin sabrına bağlı biraz, focus yapmak için ekrandaki butonu basılı tut eğer istediğin gibi focus yaparsa butonu bırak ama yapmadıysa parmağını yana kaydırarak butonun üzerinden çek, bu yöntemle boşuna fotoğraf çekmemiş olursun, sonra aynı yöntemle istediğin noktaya focus yapana kadar deneyebilirsin. gereksiz uygulama senin kullanmadığın bütün uygulamalardır sana bağlıdır yani, ana menüden ayarlar>uygulamalar>tümü sekmesine git, lazım olmayan herşeyi kaldır, kaldırılmayanları disable yap. bende internet bağlantısı kullanmadığım zamanlarda 5 güne kadar çalıştığını gördüm e-mail/browser yoğun internet 3g-wifi kullanımıda 24 saati düştüğünü hiç görmedim.