Yalancı İntelde TLB hatası var !

Diablotical
03-12-2008, 12:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

İlk nesil AMD Phenom ve Opteron işlemcilerinin başına bir kabus gibi çöken, etrafta yayılan söylentiler sebebiyle şirketin satışlarını altüst eden TLB hatası Intel’in çiçeği burnunda Nehalem işlemcilerinde de varmış. Intel, Core i7 işlemcilerinin hata dosyasında (Errata) TLB sorununda bahsediyor.

Fudzilla’nın işaret ettiği belgeyi açarsanız, 37. Sayfada “TRANSLATION LOOKASIDE BUFFERS” temizlemesinin (invalidation – işi bittiğinde silinecek veriler için kullanılan bir araç) çok nadir olmakla beraber sistem kararsızlığına (veri hataları veya sistem donmaları) sebebiyet verebileceğinin yazılı olduğunu göreceksiniz.

Küçük bir sorunmuş gibi duruyor fakat bu hatanın adı o kadar Phenom’la zikredildi ki millet adeta AMD’den soğudu. Intel için de aynı etkiyi yapar mı bilmiyoruz. Her halde yapmaz çünkü Intel’in reklam bütçesi devasa. Kısa zamanda unutulur gider herhalde. Bu konunun derinlemesine araştırılması gerekiyor. En azından B3 aşamasıyla beraber AMD işlemcilerinde bu sorun tamamen ortadan kalktı. Şimdi sorunu çözme sırası Intel’de.

Kaynak: http://www.thgtr.com/technews/index.html




alıntıdır

Son Düzenleme: Diablotical ~ 03 Aralık 2008 12:31