Yapay Zeka Nedir?Yararları Nelerdir?

ancient30
28-07-2018, 14:26   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Yapay Zeka Nedir?Yararları Nelerdir?

 

Yapay Zeka , bilgisayar bilimlerinin bir dalıdır; buradaki makineler, öğrenme ve akıl yürütme gibi bir insan aklı gibi görevleri yerine getirir.

Hesaplama zekası, sentetik zeka hesaplamalı akıl yolu olarak belirtilmiştir.

Yapay zeka terimi ayrıca bilgisayarların,cihazların yada herhangi bir donanımın akıl yoluyla birleştirilerek oluşmuştur.Yani sentetiktir.Bunun için yapmanız gereken işlev programlamınızdır.

Yapay zeka ayrıca bilgisayar bilimi,robotik çalışmalar,sanal Pazar,araba yapımı,kendi düşünme yeteneğiyle otomotiv sektörlerde,piskolojide ve yeniden planlama gibi yerlerde kullanılmıştır.oyunlarda,akıllı arabalarda,dolandırıcılı tespiti gibi birçok alanda kullanılmıştır. ek için yapay zekaya önemli ölçüde yatırım yapmışlardır.


 AI araştırması ayrıca robotik, kontrol sistemleri, programlama, veri madenciliği, lojistik, konuşma tanıma, yüz tanıma ve diğer pek çok görevle de örtüşmektedir.


İşte Yapay Zekanın  Çığır açtığı Alanlar Ve Yapay Zekanın Faydaları


1-Bir müzik parçasını dinler ve bunları eşleştirmek için  başka melodiler bulur

2-Görüntüleri tanır ve içerdikleri öğelere göre sınıflandırır

3-Büyük hacimli metinleri kendi kendine başka dillere çevirir.

4-Yüzleri, konuşmaları ve nesneleri doğru olarak tanır ve aklında tutar.

5-Matematik ve kod konu olup, veriler hakkında kararlar alır. İsim ve eylem. AI nedir ve ne yapar.

6-Geliştirilmiş makine yapımlarında

7-Çok miktarda eğitim verilerinin mevcudiyeti,(Birden fazla veritabanını kullanıp hemen doğru olanı ulması)

8-Eşi görülmemiş hesaplama gücü ve(Verileri girdiğiniz anda anında hesaplama gücü)

9-Mobil bağlantı.(Kişisel iletişimlerde)

10-Robotik çalışmalarda kodlama yoluyla bağlantı sağlar.11-Zaman tasarrufu ve uygunluk sağlaması

Yapay zekanın avantajları burada bitmiyor. Bunun bir diğer faydası, uygun olmasıdır yapay zekanın hayatı daha kolay hale getirmesinin bir yolu, tekrar eden görevlerin ortadan kaldırılmasıdır. Şöyle düşünelim şirket içinde sürekli yaptığımız işlemler var.Ancak içlerinden birisinin 1 ayda bitirilmesi gerekiyor.İşte burda kişinin sürekli yaptığı işleri kendi kendine not eder ve zamanı geldiğinde bunu kişiye hatırlatır.Büyük şirketlerde çalışan ofis çalışanları yapay zekanın kullanmasından yanadır.Çünkü hem iş verimliliğini arttıracak hemde zamandan tasarrufu sağlayacaktır.


12-Şirketlerde inovasyon


Şirketlerde Bir inovasyon yaratmak için bir adım olarak, yapay zeka  kesinlikle müşterinin düşünceleri ve deneyimleriyle ilişkili yeni çeşit ve ürün kategorileri yaratacaktır. Yapay zeka avantajından yararlanmak, bu gerçekleştiğinde en üst düzeyde olacak ve eTicaret sektörü, yüksek bir istatistiksel satın alma işlemini ortaya çıkaracaktır.Bunun ardından yapılan çalışmalar maksimum seviyeye gelicek.Ve bu da şirketlerin ekonomik durum bakımından tavan yapmasını sağlayacaktır.Düşünsenize hiçbir şeye ihtiyacı yapılan yazımla kendi kendini yeniliyo ve bunu göre size doğru yolu gösteriyor.


13-İletişim

Bir şirketin müşterileri ve potansiyel müşterileri veri tabanının satış ekiplerinin gerçekçi bir şekilde günlük olarak ele alabileceklerinden daha büyük olması muhtemeldir. Doğal olarak satış ekibi, satış için en iyi şansı sunduğunu belirleyen satış liderlerine öncelik vermek zorunda kalacak. Bu açıkça yaklaşımların en bilimsel yönü değildir ve şanslar satışa sunulacak ve doğru zamanda temasa geçemeyen potansiyel müşteri olarak değer kaybedilecektir.

Günlük alanlardada yapay zeka yoğun olarak kullanılmaya başlandı.Özellikle Microsoft,facebook gibi büyük şirketler yapay zekayı kullanmaya başlamışlardır.Böylece piyasadaki diğer şirketlerden her zaman bir adım önde olmuşlardır.

 Aynı zamanda makalelerde bu yapay zeka kullanılmaya başlandı.Makale yazmakta zorlanan ve piyasadan yoksun olan kişileri tekrar hayata geçirecek.Neler yapması gerektiğini ve hangi şartlarda yapcağı işlerin verimli olacağını onlara göstercektir.


 14-Ekonomi


Yapay Zeka bugün finans piyasalarındaki en sıcak konular arasında yer almakta, onu kucaklayan büyük bankalara anlatılmamış faydalar vaat etmekte ve geleneksel varlık yöneticilerinin ve geride kalan diğer kurbanların tahrip edilmesi söz konusudur. Gerçek, biraz farklı olabilir.

Aynı zamanda, yapay zeka  teknolojilerinin tam faydaları, makineleri doğru düşünmek için eğitene kadar onları kullanabilir. Bu arada, yapay zeka araçları geleneksel firmalara başarılı olmak için yeni yollar sunabilir. Makinelerde kaybedilen işlerin üçte birinin, endüstrinin yeni gereksinimlerine hizmet eden teknoloji ve veri sağlayıcıları tarafından değiştirileceğini tahmin ediyoruz.

15-Sistem Güvenliği

Bilgisayar güvenliği topluluğu, kendi araştırmamızda uygulamayı düşünmemiz gereken yapay zeka araştırmacıları ile ilgili çeşitli uygulamalar geliştirdi. Bu sistemler, bilinçli olarak sistemleri kırmaya veya parçalara ayırmaya, gelmeden önce tehditleri tespit etmek için teknoloji tahminine yatırım yapmaya, yapay zeka sistemlerinde ortaya çıkarılan güvenlik açıklarının gizli raporları etrafındahareket ederek doğruyu bulmaya yöneliktir.

 Şirket içi çalışmalarda aylık stratejileri,alım satımları,yapılması gereken toplantıları,şirket için karları veritabanından inceleyecek ve doğru bir stratejiyle yöneticilere sunacaktır.İşte bunu yapan firmalar diğerine göre her zaman 1 adım önde olcaktır.Biz bunu önceden planlama ve akıl stratejisi demekteyiz.

16-Oyunlarda

Oyunlara bir örnek vericek olursak örneğin call of duty modernwarfare 3,Far cry 3 ve birçok oyunda

Far Cry ve Call of Duty gibi birinci şahıs atıcılı oyunlarda kişinin bölüm sonuna gelmesi için yapması gereken eylermleri önceden saptar,bazen oyun içinde yol gösterilir ve oyundaki karakterin almış hediyelerle hangi aşamaya geldiğini saptar.Ve karakterin oyun içinde ayakta nasıl kalması gerektiğini bize gösterir.Bazen bir sesle bazen bir konuşmayla bazen kısa bir introyla; Zafer elde etme şansını arttırmak için seslerini ele alacak, sesleri araştıracak, komşu manevralar kullanacak ve diğer AI'larla iletişim kuracaklar.İşte şirketler artık oyun severlerin ilgisini çekmiştir.

Son Düzenleme: ancient30 ~ 26 Ağustos 2018 00:17 Neden:
White-Fox
28-07-2018, 15:12   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Ne bu böyle adaçayının faydaları gibi...

Özgün seo yapın :)

berkanbir
05-11-2018, 09:39   |  #3  
berkanbir avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Bu kadar faydası olan bir teknolojiyi ne yazık ki kullanıp geliştiremiyoruz yeteri kadar :D

White-Fox
05-11-2018, 23:03   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010
Alıntı: White-Fox  
Ne bu böyle adaçayının faydaları gibi...

Özgün seo yapın :)

 Ahahah alem adamım ya :D

daimy2017
15-12-2018, 14:10   |  #5  
daimy2017 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

Yapay zeka nın kullanılmadığı ya da kullanılmasının araştırılmadığı alan artık yok gibi. Yapay zeka yeni sanayi devriminin en önemli parçası. Ancak biz geri kalıyoruz çünkü matematiği (algoritma gibi) yeterince öğretemiyoruz sınıflarda. Ayrıca yaratıcı bir gençlik de yetiştiremiyoruz.

fatihyilmaz01
16-12-2018, 11:31   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2017

Yazı için çok teşekkürler, yapay zeka gerçekten de ilgi duyulması gereken bir konu. Gelecekte ülkelerin gücüne güç katacağı biliniyor. Şimdiden bazı ülkeler de bu durumu aşırı bir eğilim göstermiş durumda.

yavuzcihanozyurt
19-12-2018, 11:04   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Güzel bir yazı olmuş. İlerleyen dönemlerde yapay zekası en güçlü şirket ve devletler dünya üzerinde en güçlü kabul edilecek bence. Tüm hesaplama, üretim, hizmet vb.. işler bu yapay zekalara bağlı olarak kaliteli ve hızlı bir şekilde olacaktır.