Yaralanmalı Trafik Kazaları Ve Hukuki Haklarınız

garantitazminat
19-04-2021, 23:22   |  #1  
garantitazminat avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı Hesaplama

Ölümlü trafik kaza tazminatı ile Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı arasındaki en büyük fark tazminatı talep eden kişi yönünden ortaya çıkmaktadır. Ölümlü trafik kazalarında ölenin yakınları düştükleri mağduriyetten dolayı zararlarını talep ederken yaralamalı trafik kazalarında bizzat kazaya uğrayan şahıs zararlarını kazaya neden olan kişi veya kurumlardan talep edebilmektedir. 

Yaralamalı trafik kazası maddi tazminat hesaplama

Trafik kazası neticesinde kazadan etkilenen kişi, Kaza dolayısı ile yapılan tedaviye ilişkin giderleri SGK dan talep edebilir.

 Yaralamalı Trafik Kazası Tazminatı Davasında Alınacak Tazminat Kalemleri

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı’nda istenebilecek tazminatların sınırı Türk Borçlar Kanunu’nun 54. maddesinde çizilmiştir. Bedensel zarar başlıklı 54.maddeyi trafik kazalarında yaralanan kişiler açısından yorumlarsak, bu kişiler;

Tedavi giderleri ve hastane masrafları Kaza nedeniyle kaybettikleri kazanç kaybı (geçici ve kalıcı iş görmezlik) 

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama Tablosu

Yaralanmalı kazalarda tazminat hesabı için mutlaka bir hesaplama tablosu kullanılır. Bu tablo kazanın oluş şekline ve verdiği zarara göre değişebilir. Mesela kaza sadece maddi hasarlı ise burada değer kaybı tazminatı hesaplaması yapılacaktır. 

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı Hesaplama Formülü 

Tazminat hesaplama formülü aslında hesaplamayı yapan kuruluşa göre değişiklik göstermektedir. Sigorta şirketinin yaptığı hesaplama ile bireysel aktüer uzmanlara yaptırdığınız hesaplamalar arasında mutlaka farklılıklar olacaktır. 

Yaralamalı trafik kazası sigorta ödemesi

Yaralanmalı kazalarda maddi kayıpların muhatabı sigorta şirketleridir. Ölüm, Bedeni hasar, psikolojik rahatsızlık, araç hasarı ve çevreye verilen zararları kusurlu aracın sigorta şirketi karşılar. 

Son yıllarda yapılan kanuni düzenleme ile birlikte sigorta şirketine başvuru zorunluluğu getirilmiştir. Dava açmadan ya da hak arayış sürecine girmeden önce ilgili sigorta şirketine dosyanızı sunmuş ve talep edilen eksiklikleri gidermiş olmanız gerekiyor. 

Trafik kazası maluliyet tazminat hesaplama

Trafik kazalarında meydana gelen yaralanmalara aynı zamanda maluliyet alma da denilebiliyor. Maluliyet tazminatı hesaplanabilmesi için önce vücutta kalıcı bir hasar meydana gelmiş olması gerekiyor. 

Bedeni Hasar Tazminatı Hesaplama

Bedeni hasar tazminatı, kalıcı iş görmezlik tazminatı olarak da geçer. Ömür boyu taşınacak yaralar kalıcı sakatlık durumları bedeni tazminat kapsamında değerlendirilir. Bu noktada doğru bir tazminat hesabı yapılabilmesi için tam teşekküllü bir devlet hastanesinden heyet raporu alınması gerekmektedir. Ancak bu işlemleri yürütürken bu alanda uzman avukat a ihtiyacınız olacaktır…

garantitazminat bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
poyrazbartu
08-05-2021, 07:37   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık.